Zoran Terzić (©MN Press)
Zoran Terzić (©MN Press)

Sigorta žestoko zapretila, Terzić morao da ubacuje prvu postavu

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.04.23. | 16:40

Fenerbahče slavio posle preokreta - 3:1

Počeo je Zoran Terzić meč sa ekipom koja zauzima 12. poziciju na tabeli sa drugom postavom, ali je posle izgubljenog prvog seta morao najjače karike da pošalje na teren.

Fenerbahče je slavio posle preokreta protiv Sigorte - 3:1 (21:25, 25:15, 25:18, 25:18), a na terenu je ekipi iz Istanbula u prvom periodu bilo mnogo teže nego što se očekivalo.

Izabrane vesti

U drugom setu srpski trener je odlučio da zaigraju od starta Arina Fedorovceva, Silva Makris, Melisa Vargas, Eda Erdem... Tad je već sve došlo na željeno mesto i nije bilo nikakve šanse za iznenađenje.

Najefikasnija u pobedničkom sastavu bila je Vargas sa 21 poenom, Ana Kristina je postigla 18, a Fedorovceva 17.

Podsetimo, Fenerbahče je u četvrtak poražen u revanš meču polufinala Lige šampiona, pa mu sada preostaje da se bori samo za trofeje na domaćoj sceni. U igri je za pehar u Kupu Turske i domaćem prvenstvu.

Uz Terzićevu četu, danas su trijumfe zabeležili i preostali timovi iz vrha. Ezačibaši je pobedio Bolu Bld (3:0), dok je Vakifbank bio bolji od Ajdina (3:0). Galatasaraj je kao pobednik napustio teren posle meča sa PTT Ankarom - 3:0.

Iako treba još dva kola da se odigraju, već je poznato da će u polufinalu plej-ofa igrati Fenerbahče i Vakifbank. Te dve ekipe će sigurno završiti na drugoj i trećoj poziciji, pa ih čeka žestoka borba za finale. Prva utakmica se igra 3. maja, druga 5, a ukoliko se posle nje ne bude znalo ko prolazi, finalistu će odrediti zlatni set.

Ezačibaši u razigravanje ide sa prvog mesta (trenutni skor 24-0), samo će rivala morati da sačeka.



tagovi

Zoran TerzićŽOK FenerbahčeEzačibašivakifbank

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara