Vladimir Cupara i Dragan Pešmalbek (©Reuters)
Vladimir Cupara i Dragan Pešmalbek (©Reuters)

Srbi doneli Vespremu majstoricu

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.06.23. | 20:46

Dragan Pešmalbek se šest put upisao u listu strelaca, a Vladimir Cupara postigao pogodak i imao devet odbrana u ubedljivoj pobedi tima Momira Ilića protiv PIK Segeda sa 34:27 u drugom meču finalne serije plej-ofa. Šampiona Mađarske odlučiće duel u Segedinu u petak

Cela sezone u šampionatu Mađarske staje u minimum 60 minuta u petak u Segedinu. U drugom meču finala plej-ofa u prvenstvu naših severnih suseda, Vesprem je na svom parketu pregazio ljutog rivala PIK Segeda sa 34:27 (18:17) i izjednačio na 1:1 u seriji.

Sjajni su bili srpski reprezentativci koji su doneli trijumf četi Momira Ilića. Najbolji akter meča bio je Vladimir Cupara koji je “začarao” mrežu početkom drugog poluvremena, kada je domaćin stekao ključnu prednost, posle izjednačenog prvog poluvremena. Skinuo je srpski reprezentativac devet lopti gostima, u 40. minutu postigao i pogodak od svog gola, za tada maksimalnih +5 – 24:19 i pokazao da je veći deo sezone nepravedno bio u senci Španca Rodriga Koralesa.

Izabrane vesti

Dragan Pešlmalbek je šest puta zatresao mrežu, dok je fantastičan bio još jedan Srbin, doduše sa mađarskim pasošem, koji igra za reprezentciju naših severnih komšija, Zoran Ilić, koji je postigao sedam golova, bez promašaja.

Najefikasniji akter meča bio je Islanđanin Bjarki Mar Elison sa devet pogodaka, od toga sa linije sedam metara je šest puta pogodio iz isto toliko pokušaja. Francuz Nedim Remili je dao četiri gola, a kapiten Rasmus Lauge tri.

Kod tima iz Segedina nije bilo u sastavu Bogdana Radivojevića koji napušta ovog leta tim iz komšiluka posle četiri godine (najverovatnije se seli u Dinamo iz Bukurešta). Norvežanin Aleksandar Blonc je postigao šest pogodaka, od toga četiri sedmerca, uz jedan promašaj. Po četiri gola su dali Mikloš Rosta, Rikard Bodo i Borut Mačkovšek. Roland Mikler je bio odličan na golu u prvih 30 minuta. Imao je osam uspešnih intervencija, dok je Hrvat Mirko Alilović skinuo dve lopte domaćim rukometašima.

Vesprem u petak ima šansu sa spasi sezonu. Nije uspeo najbogatiji klub na svetu da izbori plasman na završni turnir Lige šampiona. Glatko je eliminisan u četvrtfinalu od vicešampiona Evrope, Kjelcea.

MAĐARSKA - FINALE PLEJ-OFA (DRUGI MEČ)

Ponedeljak

Vesprem - PIK Seged 34:27 (18:17), u seriji 1:1



tagovi

Dragan PešmalbekVespremPik SegedVladimir Cupara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara