"Reprezentativke Srbije"
"Reprezentativke Srbije"

Srbija na EP u grupi sa Crnom Gorom, Francuskom i Slovačkom

Vreme čitanja: 1min | čet. 19.06.14. | 16:24

"Znam da će biti izuzetno teško, ali moramo da ciljamo visoko", izjavila Andrea Lekić

Reprezentativke SrbijeŽenska rukometna reprezentacija Srbije na šampionatu Evrope igraće u D grupi sa selekcijama Crne Gore, Francuske i Slovačke, odlučeno je danas žrebom u Zagrebu. Šampionat će se od 7. do 21. decembra održati u Hrvatskoj i Mađarskoj, a Srbija će utakmice igrati u Osijeku.

Na prethodnom šampionatu, koji je 2012. godine održan u Srbiji, domaća selekcija zauzela je četvrto mesto. Po tri najbolje selekcije iz svake grupe, plasiraće se u glavnu fazu takmičenja, koja će se igrati u Ðeru i Zagrebu.

Izabrane vesti

Kapiten reprezentacije Andrea Lekić ocenila je da je grupa u kojoj će  Srbija igrati na prvenstvu Evrope teška, ali i poručila da je cilj plasman u polufinale.
"Teška grupa, mada u suštini na EP nema slabih protivnika. Sve grupe su neizvesne. Branilac titule, Crna Gora je zajedno sa Mađarskom i Norveškom u najužem krugu favorita. Mi nemamo to breme, ali bih lično volela da napadnemo polufinale. Uvek tako razmišlljam. Znam da će biti izuzetno teško, ali moramo da ciljamo visoko, da bi nastavile niz dobrih rezultata", rekla je Lekićeva.

Finalni vikend održaće se u Budimpešti.

Grupa A: Mađarska, Španija, Rusija, Poljska.
Grupa B: Norveška, Danska, Rumunija, Ukrajina.
Grupa C: Švedska, Nemačka, Hrvatska, Holandija.
Grupa D: Crna Gora, Francuska, Srbija, Slovačka.

(FOTO: MNpress)


tagovi

ženska rukometna reprezentacija SrbijeSrbijaAndrea Lekić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara