Arina Fedorovceva u napadu protiv Vakifa (©CEV)
Arina Fedorovceva u napadu protiv Vakifa (©CEV)

Terzić i Gvideti traže put do finala Kupa Turske

Vreme čitanja: 1min | sub. 29.04.23. | 11:31

Danas se igraju polufinalni mečevi Vakifbank - Ajdin i Fenerbahče - Turkiš Erlajnz

Bivši i sadašnji selektor Srbije mogli bi danas da zakažu još jedan veliki obračun. Ukoliko budu preskočili prepreke u polufinalu Kupa Turske, boriće se u međusobnom duelu za trofej u ovom takmičenju.

Vakifbank koji sa klupe vodi Đovani Gvideti danas od 16 časova igra protiv Ajdina, a Fenerbahče u kome trenersku palicu drži Zoran Terzić od 19 časova igraće sa Turkiš Erlajnzom. Finale se igra u nedelju od 17 časova.

Izabrane vesti

Iako Ezačibaši na krilima Tijane Bošković i Maje Ognjenović dominira u prvenstvu Turske, te ekipe nema u završnici Kupa. Fenerbahče je uspeo da je izbaci veoma lako u četvrtfinalu - 3:0.

Gvidetijeva četa je ogroman favorit protiv Ajdina - pa bi njeno ispadanje bilo ravno senzaciji. Vakif je poslednji poraz u međusobnim okršajima doživeo u februaru 2018. godine, a posle toga je dolazio do lakih pobeda. I danas se očekuje još jedan trijumf u nizu

Fenerbahče čeka, makar na papiru, teži posao protiv Turkiš Erlajnza. Mada, ta dva tima su se sastala u prvenstvu Turske pre šest dana i tada je Terzićeva ekspedicija bila ubedljiva - 25:14, 25:19, 25:12.

Na početku sezone je Fener odneo pobedu protiv Vakifa i uzeo prvi trofej u Superkupu. Nedavno je Vakif izborio prolaz posle zlatnog seta u polufinalu Lige šampiona, a sada se čekaju zanimljivi okršaji u polufinalu plej-ofa. Pre nego što počne ta serija, velike su šanse da se sastanu već sutra u borbi za trofej.


tagovi

vakifbankŽOK FenerbahčeZoran Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara