Aleksandra Uzelac (©MN Press)
Aleksandra Uzelac (©MN Press)

Uzelac surova prema Partizanu, Železničar će sa prvog mesta u napad na titulu

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.03.23. | 18:28

Talentovana odbojkašica iz Lajkovca servisima potpuno poremetila crno-bele i pogurala svoj tim ka 19. vezanoj pobedi u prvenstvu Srbije

Kako su igrale tokom većeg dela sezone, tako su i završile ligaški deo - dominantnom partijom. Odbojkašice Železničara su vezale 19. pobedu u Superligi Srbije i potvrdile da u plej-of ulaze sa vodeće pozicije.

Lajkovčanke su u poslednjem kolu u dvorani Master počistile Partizan za samo sat vremena - 3:0 (25:15, 25:11, 25:20). Zanimljivo, posle ovakvog raspleta poznato je da će ta dva tima biti na prvom i osmom mestu, tako da će već u četvrtfinalu voditi nove bitke.

Izabrane vesti

Izabranice Branka Kovačevića su razliku pravile pre svega veoma dobrim servisima, a prednjačila je Aleksandra Uzelac koja je čak devet poena osvojila sa servis linije. Pobedničkoj ekipi je početni udarac doneo 17 poena, dok su poražene upisale samo jedan preko Nikoline Ašćerić.

Zahvaljujući servisima Železničar je u potpunosti onemogućio Partizan da organizuje opasnije napade. Sa velikim problemima na prijemu crno-bele nisu uspele da se izbore, pa su tokom najvećeg dela meča bile u ulozi posmatrača dok su protivnice dominirale.

U prva dva seta gošće je razigravala Ana Antonijević, dok je u trećem od starta Kovačević šansu pružio mladoj Mini Stojanović. Upravo je njenim poenom iz bloka stavljena tačka na utakmicu i maksimalnu pobedu.

Glavne role imale su Aleksandra Uzelac i Madan Rozales - obe su upisale po 19 poena. Talentovana srpska odbojkašica je osvojila deset poena iz napada uz već pomenutih devet aseva. Kubanka je iz napada osvojila 16 i dodala je još tri sa servisa.

U poraženom sastavu najviše poena je skupila Ksenija Tomić - sedam, a jedan manje je imala Nikolina Ašćerić.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠICE

22. kolo

Subota

Partizan - Železničar 0:3

Omladinac - Srem U TOKU

18.30: Inđija - Spartak Subotica

19.00: As Batajnica - Crvena zvezda

19.00: TENT - Ub

20.00: Novi Sad - Jedinstvo Stara Pazova



tagovi

Aleksandra UzelacŽOK Železničar LajkovacŽOK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara