Dušan Lajović (Foto: AFP)
Dušan Lajović (Foto: AFP)

ATP Akapulko: Ništa od sudara sa Nadalom, Lajović poražen u osmini finala

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.02.22. | 04:18

Srpski teniser nije uspeo da savalda Amerikanca Tomija Pola

Delovalo je da bi Dušan Lajović u četvrtfinalu ATP 500 turnira u Akapulku mogao se sudari sa Rafaelom Nadalom. Prvi uslov za to bio je da srpski teniser u drugoj rundi savlada Amerikanca Tomija Pola - nije uspeo. Vodila se velika borba, meč je trajao dva sata i 41 minut, ali se na kraju radovao 39. reket sveta - 2:1 (7:6, 2:6, 7:5).

Nije bilo brejkova u prvom setu. Imao je Lajović šansu već u drugom gemu da oduzme servis protivniku, ali je nije iskoristio. Sve do 11. gema nije bilo brejk prilika, a onda je dve propustio da iskoristi Amerikanac. Lajović je u narednom imao dve set lopte, ali borbeni Pol je uspeo da se vrati i odvede set u taj-brejk. Poveo ja Pol sa 4:0, Dušan se nije predavao pa je uspeo da izjednači na 6:6, ali je potom njegov rival vezao dva poena i poveo.

Izabrane vesti

Zaigrao je srpski teniser sjajno u drugom setu. Iskoristio drugu brejk loptu odmah na startu, potvrdio je sigurnim servisom, održavao prednost sve do sedmog gema, kada je ponovo oduzeo protivniku servis i došao na prag izjednačenja. Bio je siguran u narednom gemu, pa se ušlo u treći i odlučujući set.

Prvi put na meču Pol dolazi do brejka i prednosti od 3:1. Uspeva Lajović opet da se vrati i dobija sedmi gem na protivnikov servis za 3:4. Usledilo je poravnanje, da bi srpski teniser u 11. gemu došao do prilike za potpuni preokret. Nije iskoristio ukazanu šansu na, Amerikanac je poveo sa 6:5, potom iskoristio drugu meč loptu na Lajovićev servis i slavio.

Pol će tako ukrstiti koplja sa Rafaelom Nadalom, koji se očekivano prošetao kroz osminu finala. Savladao je američkog tenisera Stefana Kozlova za 77 minuta rezultatom 2:0 (6:0, 6:3).

Činilo se u jednom trenutku tokom drugog seta da momak rođen u Skoplju može da zagorča život odnedavno teniseru sa najviše grend slem titule u istoriji (21). Uzeo mu je brejk za 3:4, ali je Nadal povećao broj obrtaja i za par minuta otklonio sve dileme u Akapulku.

ATP AKAPULKO - OSMINA FINALA

Četvrtak

K. Nori - Dž. Izner 2:1

D. Medvedev - P. Anduhar 2:0

D. Lajović - T. Pol 1:2

P. Karenjo Busta - M. Hiron 1:2

R. Nadal - S. Kozlov 2:0

05.00: (1,15) S. Cicipas - Dž. Volf (4,70)

*** Kvote su podložne promenama


tagovi

Dušan LajovićTomi Polatp AkapulkoRafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara