Kei Nišikori, šampion turnira u Tokiju 2012. i 2014.
Kei Nišikori, šampion turnira u Tokiju 2012. i 2014.

ATP Tokio: Veterani i talenti

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.10.18. | 16:44

Na turniru u prestonici Zemlje izlazećeg sunca sutra ujutru u polufinalu mečevi mladih Šapovalova i Medvedeva i iskusnih Nišikorija i Gaskea

Tenis se, barem na par sedmica preselio iz Severne Amerike pravo u Aziju gde se u ovom delu sezone održava nekoliko veoma kvalitetnih turnira zaključno za mastersom u Šangaju koji počinje naredne sedmice. A pre nego što počne taj mastres red je da se završe dva ATP 500 takmičenja u Tokiju i Pekingu.

Ovaj put u fokusu nam je turnir u prestonici Zemlje izlazećeg sunca gde već znamo polufinalni parovi. Prvi dvoboj će se voditi od 07.00 u subotu ujutru po srednjoevropskom vremenu između Denisa Šapovalova i Danila Medvedeva. Kanđanin je u četvrtfinalu bio bolji u tri seta od Nemca Štrufa, dok je mladi Rus srušio Miloša Raonića. Iako Šapvalov vodi sa 2-0 u međusobnim okršajima, zaista je teško proglasiti ga za ozbiljnog favorita. Jer ne samo da su u drugom meču, na turniru u Vašingtonu ove godine odlučivale nijanse nego su u pitanju dva mlada asa veoma sličnog kvaliuteta. O tome govori i njihov plasman na svetskoj lestvici po kojoj je Šapovalov 31, a Medvedev 32. Mi ovde očekujemo napet meč, a o eventualnom pobedniku odlučite sami pri sastavljanju tiketa pošto su im kvote ionako neznato različite (1,90:1,80).

Izabrane vesti

Drugog polufinalistu turnira u Tokiju odrediće u međusobnom obračunu dva veoma iskusna asa, Kei Nišikori i Rišar Gaske. Biće ovo njihov 10. okršaj, a Francuz vodi sa 7-2. Ipak, ovaj put verujemo u domaćeg tenisera koji će, ako ništa barem imati publiku uz sebe. Istorija njihovih odmeravanja kaže nam da ne treba očekivati napet meč. Nišikori je u dva navrata bio šampion turnira u Tokiju, 2012. i dve godine docnije.

*kvote su podložne promenama

FOTO: Action Images


tagovi

Kei NišikoriRišar GaskeATP TokioDanil MedvedevDenis Šapovalovbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara