Alkaras (Reuters)
Alkaras (Reuters)

Čekao je 727 dana od Lajovića, ali ovakvom igrom Karlitos neće daleko u Melburnu

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.01.24. | 13:46

Španac dobio Gaskea, uz veliki broj grešaka

Od osmorice prvoplasiranih na svetskoj rang listi čak šestorica su izgubila makar set na otvaranju Australijan opena. U pitanju su Novak Đoković, Andrej Rubljov, Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, Aleksander Zverev i Holger Rune. Jedino Janik Siner i Karlos Alkaras odstupaju od ovog trenda, pošto je i Španac maksimalnim rezultatom, poput Italijana, savladao protivnika i opravdao ulogu favorita protiv veterana Rišara Gaskea.

Kad se pogleda rezultat, reklo bi se da je to bila šetnja Melburn parkom momka iz Mursije. Slavio je 3:0 (7:6, 6:1, 6:2), međutim, pojedine sekvence igre ukazuju da Karlitos ima daleko većih problema nego što bi se moglo odmah zaključiti.

Izabrane vesti

Na primer, kad je u pitanju realizacija brejk šansi. Čak 16 puta je bio u prilici da oduzme servis rivalu, a to je uradio svega četiri puta. Premalo. Zatim, neiznuđene greške. Napravio ih je čak 26, svega dve manje od iskusnog Francuza koji je u poslednoj sezoni karijere i ovo mu je bio završni meč na Australijan openu. Da je neko drugi, mlađi, pokretljiviji ili snalažljiviji, verovatno bi kaznio Alakarsa za toliko propusta. Oako je pobednik prošlogodišnjeg Vimbldona ušetao u drugo kolo, gde ga čeka duel sa Lorencom Sonegom, pošto je Italijan savladao Danijela Evansa iz Velike Britanija (3:1).

Ako nešto može da raduje Alkarasa onda je to odnos u vinerima (53:19). I prva pobeda posle dve godine na Australijan openu, jer je prošlo 727 dana otkako je dobio Dušana Lajovića, što mu je bila prethodna pobeda u Melburnu.


tagovi

TenisAustralijan openAustralijan open 2024Rišar GaskeKarlos Alkaras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara