(©Reuters)
(©Reuters)

Cicipas: Đoković još nije dostigao svoj limit

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.02.23. | 09:33

Grk pričao o sukobu sa Kirjosom

Dva puta u karijeri je Stefanos Cicipas pobedio Novaka Đokovića. Davno je to bilo, dobio je dva od njihova tri prva susreta. Posle toga – potop.

Grk je deset puta uzastopno izgubio od Srbina i to je pao i u dva grend slem finala. Poslednje na Australijan openu, gde je bilo 3:0 za Novaka.

Izabrane vesti

Ipak, Cicipas ne dozvoljava da ga ti porazi slome. Gleda da budu samo lekcija, koja će doći na naplatu u jednom trenutku. I gleda Đokovića kao uzor kojem teži.

„Osvajanje grend slema je jedan od najvećih snova koje sam imao kao dečak, da napravim nešto veliko u sportu koji sam izabrao. Sve je u napornom, svakodnevnom radu. Morate konstantno da napredujete, kako sa tehnikom, tako i sa fizičkom spremom. Pogledajte Novaka Đokovića, koji je jedan od najboljih igrača svih vremena, a još nije dostigao svoj limit“, kaže Cicipas.

Upravo svi porazi, pogotovo od najboljeg na svetu, smatra Stefanos, grade karakter.

„I porazi su važna stvar, jer se iz njih dosta uči. Pobede su najlepša stvar, donese prelepe momente u karijeri, ali bez poraza sigurno ne bih postao treći na svetu, ne bih osvojio devet ATP titula do sada. Mastersi i grend slemovi su moj naredni cilj“.

Čvrsto veruje Grk da će se i njemu naporni trud isplatiti.

„Tenis je maraton, a ne sprint. Ovo je sport u kojem svakog dana moraš da napreduješ. Jedan ili dva rezultata ne znače ništa, moraš stalno da se dokazuješ. A, ako radiš šest sati dnevno, postaješ prava mašina“.

Pričao je Cicipas i o lošem odnosu koji ima sa Nikom Kirjosom, iako su bili dobri drugovi jedno vreme.

„Desilo se to da je on odlučio da rasturi naše prijateljstvo, ja nisam uradio ništa. Probao je sa njegovim igricama koje stalno radi. Na kraju krajeva, kod njega sve zavisi od toga na koju će nogu ustati tog dana“, ispričao je Cicipas. 


tagovi

Novak ĐokovićStefanos Cicipas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara