Stefanos Cicipas (©Reuters)
Stefanos Cicipas (©Reuters)

Cicipas počistio Medvedeva

Vreme čitanja: 1min | sre. 09.06.21. | 00:15

Grčki teniser slavio u tri seta - 6:3, 7:6(3), 7:5

Rolan Garos je ostao bez drugog tenisera sveta, Danila Medvedeva! Njega je sa legendarnog terena Filip Šatrije prosto počisto sjajni Grk Stefanos Cicipas, u obračunu koji je trajao 139 minuta - 6:3, 7:6(3), 7:5.

Cicipas će u polufinalu na megdan razigranom Aleksandru Zverevu, koji je prilično lako eliminisao Alehandra Davidoviča Fokinu u tri seta.

Izabrane vesti

Grk je furiozno krenuo od starta meča i stavio do znanja protivniku šta ga čeka. Blistao je na prvom servisu, što je Medvedeva izbacilo iz ritma, potom napravio brejk u četvrtom gemu i lagano rešio posao.

Drugi set je bio ključan kada je u pitanju samopouzdanje rurskog tenisera. Medvedev je pri rezultatu 5:4 u svoju korist propustio dve brejk šanse za osvajanje seta, a onda je potpuno klonuo u taj-brejku. Cicipas je poveo sa 3:0 i više nije nije gubio prednost, a na na 5:3 je oduzeo servis protivniku i onda rutinski rešio set u svoju korist.

Ogromno samopouzdanje omogućilo je grčkom teniseru da se izdigne iz prilično neugodne situacije i u trećem setu. Pri rezultatu 2:2 je izgubio svoj servis, ali se nije predao, već na 3:4 je napravio brejk i potpuno se vratio u igru. Na kraju, u 12 gemu je napravio kljični brejm, iskoristio prvu meč loptu i došao do velikog trijumfa.


tagovi

Stefanos CicipasRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara