Aleksander Zverev (©Reuters)
Aleksander Zverev (©Reuters)

Čisti se Novakov deo kostura: Ispao i Zverev, na putu do finala stoje Rune i Rubljov

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.01.23. | 10:33

Majkl Moh slavio u četiri seta

Mateo Beretini već u prvom kolu, a u drugom kolu Kasper Rud, Tejlor Fric, sada i Aleksander Zverev. Nemački teniser, 12. nosilac u Melburnu, poslednji je u nizu nosilaca koji su takmičenje na Australijan Openu završio pre no se očekivalo.

Zvereva je izbacio “laki luzer” Majkl Moh, koji ne bi ni igrao u glavnom žrebu da Dejvid Gofan nije odustao, pobedom u četiri seta – 6:7 (1), 6:4, 6:3, 6:2. Zahvaljući plasmanu u treće kolo 25-godišnji Amerikanac, trenutno 107. teniser sveta, vratiće se u najboljih 100 na ATP listi.

Izabrane vesti

Što se tiče Zvereva, jasno je da on tek traži ritam, pošto je je u Melburnu igrao prvi grend slem posle sedmomesečne pauze zbog povrede zadobijene još na Rolan Garosu. Nije mu pomoglo to što je na startu Otvorenog prvenstva Australije savladao Huana Pabla Variljasa tek posle pet mečeva teške borbe.

Protiv Moha je dobio prvi set, ali očigledno je tada ostao bez snage, pa je još jedan nosilac iz Đokovićevog dela kostura morao da kaže zbogom Melburnu.

Sada su tu kao najveći Novakovi konkurenti nap utu ka finalu ostali Andrej Rubljov i Holger Rune, peti i deveti nosilac. Rune je u drugom kolu rutinski savladao Maksima Kresija sa 7:5, 6:4, 6:4, dok je Rubljov bio bolji od Emila Rusuvuorija sa 6:2, 6:4, 6:7 (2), 6:3.

Ako Đoković prođe u treće kolo, sledeći rival biće mu Bugari Grigor Dimitrov, koji je bez većih problema počistio našeg Lasla Đerea sa 6:3, 6:2, 6:0.



tagovi

Aleksander ZverevAustralijan openAustralijan Open 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara