Aleksej Popirin (©Reuters)
Aleksej Popirin (©Reuters)

Seča teniskih knezova: Aleksej Popirin sa “vajld kartom” do pobede karijere, ispao i Tejlor Friz

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.01.23. | 09:58

U maratonskom meču slavio Australijanac ruskih korena

Nik Kirijos nije mogao dalje, onda je pred Endijem Marijem pao i Mateo Beretini, da bi povreda slabina sa Australijan Opena prognala i Rafaela Nadala. Ali tu nije bio kraj, jer danas su još dvojica favorita završila takmičenje u Melburnu. Posle Kaspera Ruda pognute glave teren je napustio i osmi nosilac Tejlor Fric.

Visoki Amerikanac, koji se tokom cele karijere oslanjao na moćan servis, stradao je od sopstvenog oružja. Jer naleteo je na Alekseja Popirina, relativno nepoznatog Australijanca ruskih korena, koji je sa svojih 196 centimetara umeo da odgovori devetom teniseru sveta. Na kraju pobeda u maratonskih pet setova – 6:7 (4), 7:6 (2), 6:4, 6:7 (6), 6:2.

Izabrane vesti

Popirin, 113. teniser sveta koji je do učešća na Australijan Openu stigao samo zahvaljući “vajld karti” organizatora, do najveće pobede u karijere stigao je prvenstveno zbog savršenog servisa.

Prvu brejk šansu rivalu je dozvolio tek u četvrtom setu, a sve skupa bilo ih je dve. I ni tada nije bilo Fricovog brejka, jer kad je gorelo Popirin je pogađao. Nije izgubio nijedan gem na svoj servis, a kada je i u četvrtom setu propustio prvu meču loptu nije klonuo duhom.

Sabrao se, nastavio da rešeta Frica i sa ukupno 19 asova preskočio i drugi stepenik u Melburnu čime je izjednačio najbolji učinak iz 2019. i 2020. Koliko je zaista dobro radio ono u čemu je najbolji možda najbolje govori podatak da je 23-godišnji Popirin u trećem setu dobio svih 20 poena na svoj servis.

U trećem kolu Popirin će se odmeriti sa 89. teniserom sveta Benom Šeltonom.


tagovi

Australijan Open 2023Australijan openTejlor FricAleksej Popirin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara