Rafael Nadal i Aleksandar Zverev (©Reuters)
Rafael Nadal i Aleksandar Zverev (©Reuters)

Finale pre finala u Parizu: Terminator VS Zver(ev)

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.06.22. | 10:32

Rolan Garos: Može li probuđeni Nemac da stane na put kralju šljake? Kasper Rud i Marin Čilić igraju drugo polufinale

Nema najboljih u polufinalu Rolan Garosa. Ispali su Novak Đoković i Danil Medvedev, eliminisano je i špansko čudo Karlos Alkaras, pa se sve “crta” Rafaelu Nadalu koji grabi do 14. titule na drugom grend slemu sezone. Godinama je Rafa povređen, priča se o kraju karijere, ali kada izađe na teren, Španac je kao Terminator, gazi sve.

Povreda stopala je jedna od glavnih teniskih tema, a španski mediji tvrde da bi posle Rolan Garosa veteran mogao da propusti naredna dva grend slema, Vimbldon i US Open. Sve je podređeno 14. tituli u Gradu svetlosti.

Izabrane vesti

Dešava se da bude frustrirajuće kada dođu dani kada ne mogu ni da treniram na pravi način. Imam hroničnu povredu za koju ne postoji tretman. To je deo mog života i posledica je što ne mogu meč da završim ranije. Ukratko, mislim da sam u redu, u smislu fizičke spremnosti, ali isto, kada pričam o stopalu, moram da nađem način da se adaptiram za takmičenje”, govorio je Nadal tokom Otvorenog prvenstva Francuske.

Snagu rekordera po broju grend slem kruna (21) osetio je i Novak Đoković u četvrtfinalu. Naredni rival Nadalu u polufinalu Rolan Garosa je probuđeni Aleksandar Zverev koji igra sjajno u Parizu. Ovaj meč je prvi na programu danas (14.45).

14.45: (1,37) Nadal – Zverev (3,10)

Kada igra španski as na omiljenoj podlozi, uvek je favorit. Tako je i danas, ali ako iko može da mu stane na put onda je to Zverev, treći teniser sveta. Kvota u Mozzartu da će Nadal da osvoji jedini grend slem na šljaci je 1,50. Na Nemca je 4,80.

Mučio se nemački teniser u drugom kolu, kada je Argentinca Baeza dobio tek posle pet setova. Taj maratonski meč kao da mu je dao krila. Nije imao problema sa Nakašimom i Zapatom Miraljesom, dobio ih je bez izgubljenog seta, a onda je u četvrtfinalu posle četiri seta dobio nadolazeću zvezdu svetskog tenisa, pobednika mastersa u Madridu, Karlosa Alkarasa. Na tom, meču je Nemac pokazao da ima šta da traži u polufinalu.

Nadal je igrao pet setova sa Kanađaninon Feliksem Ožeom Alijasimom, a onda je u fenomenalnom meču dobio Đokovića i skunuo ga sa pariskog trona. Kvota u Mozzartu da će na meču Nadal - Zverev da bude više od 38,5 gemova je 2,03.

Međusobni skor Španca i Nemca je 6-3 u korist Nadala. Zverev je jednom slavio na omiljenoj Rafinoj podlozi, prošle godine u četvrtfinalu mastersa u Madridu. Biće ovo njihov prvi meč ove godine. Poslednji put je Nadal dobio Zvereva sa 2:0 u setovima, u maju 2021. godine u četvrtfinalu Rima.

Od Kaspera Ruda i pogotovo Marina Čilića nismo očekivali da mogu da igraju polufinale Rolan Garosa. Rud je u skandinavskom obračunu dobio Danca Runea sa 3:1 u četvrtfinalu, dok je Hrvat pokazao da se vraća u formu, dobio je Rusa Andreja Rubljova posle pet setova, odnosno četiri sata i 14 minuta drame u Parizu.

17.30: (1,45) Rud – Čilić (2,75)

Čilić nikada nije pobedio Ruda. U dva meča samo je osvojio set. Prvi meč su igrali na šljaci pre dve godine u Rimu, a prošle sezone je Norvežanin dobio Hrvata na Rodžers kupu u Torontu sa 2:1.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

ROLAN GAROS – POLUFINALE

Petak

14.45: (1,37) Nadal – Zverev (3,10)

17.30: (1,45) Rud – Čilić (2,75)

***kvote su podložne promenama


tagovi

ATPRolan GarosRafael NadalAleksandar Zverev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara