Janik Siner (Reuters)
Janik Siner (Reuters)

Gospodski potez i metla Janika Sinera: Šetali se De Minor i Fric, Šelton se namučio

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.01.24. | 11:31

Perspektivni Francuz Luka Van Aš napravio podvig i u pet setova slomio Lorenca Muzetija

Dan u znaku favorita na Australijan Openu, sa izuzetkom Frensisa Tijafoa koji mora da pakuje kofere već u ranoj fazi melburnškog Grend slema. Sedamnaesti teniser sveta poklekao je pre pred češkim autsajderom Tomašom Mahačem ne osvojivši ni set - 0:3 (4:6, 4:6, 6:7).

Podbacio jeste i Lorenco Muzeti protiv perspektivnog Francuza Luke Van Aša (2:3) i izgubio peti, odlučujući set sa nulom, ali momci iz top 10 ešalona su bez problema čistili prepreke. Janik Siner prošetao se protiv Holanđanina De Jonga i za 105 minuta na terenu dozvolio po dva gema u svakom od tri seta.

Izabrane vesti

Očekivano ubedljiv trijumf jednog od favorita za najviše domete u Melburnu, ali i gospodski potez mladog Italijana. Naime, u jednom trenutku između prvog i drugog servisa Holanđanina, nekome u publici zvonio je mobilni telefon, a Siner je upitao rivala da li zbog ometanja želi da dobije prvi servis. De Jong je odbio, ali to ne umanjuje Sinerov šmekerski gest.

Još ubedljiviji bio je Tejlor Fric protiv Iga Gastona (6:0, 6:3, 6:1) i za 88 minuta meča koji je bio jednosmerna ulica, zakazao je duel sa Mađarom Fabijanom Marožanom.

Silu je demonstrirao i najbolji australijski teniser Aleks De Minor i nagovestio da bi mogao daleko da dogura, bar do polufinala gde mu je potencijalna prepreka Novak Đoković. De Minor je ometlao Italijana Matea Arnaldija - 3:0 (6:3, 6:0, 6:3) i zakazao duel trećeg kola sa još jednim Italijanom, ovoga puta kvalifikantom Falviom Kobolijem.

Nešto teži posao imao je Ben Šelton koji je tri sata lomio otpor domaćeg takmičara Kristofera O'Konela. Nakon vođstva od 2:0, Amerikanac je dozvolio set protivniku, a zatim četvrti rešio tek u taj-brejku. Šelton će u narednoj rundi na Adrijana Manarina, jedinog preostalog tenisera u Melburnu koji je uz Novaka Đokovića, rođen pre 1990. godine. Sinerov protivnik na putu do osmine finala biće 26. nosilac, Argentinac Sebastijan Baez.





tagovi

Janik SinerAustralijan open 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara