Stefanos Cicipas (©Reuters)
Stefanos Cicipas (©Reuters)

Hladan tuš za Cicipasa u Štutgartu, Gaske u društvu Nadala, Đokovića i Marija

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.06.23. | 22:14

Francuski veteran stigao do 600. pobede u karijeri

Istorija je ispisana, i to na kakav način: Rišar Gaske je do 600. pobede na ATP turu došao preko Stefanosa Cicipasa! Ponovo je Grk doživeo hladan tuš, ponovo je ispao u ranoj fazi turnira, a francuski veteran ušao u društvo odabranih.

Od aktivnih igrača, samo su Rafael Nadal (1.068), Novak Đoković (1.058) i Endi Mari (725) upisali preko 600. trijumfa. Veličanstven dan za čoveka poznatog po prefinjenom bekhendu, jednom od najlepših ikada viđenih u belom sportu. Imaće po čemu da pamti turnir u Štutgartu i ako ga ne osvoji – 2:1 (7:6, 2:6, 7:5).

Izabrane vesti

Kao i svakom Francuzu i Rišaru Gaskeu je šljaka omiljena podloga, ali kroz čitavu karijeru je i te kako umeo i na travi i betonu da iznenadi favorite, te uđe u završnicu. U prilog tome ide podatak da je u više navrata bio polufinalista Vimbldona. Na najbržoj podlozi uhvatio je na krivoj nozi Stefanosa Cicipasa i ostvario prvu pobedu protiv nekoga od deset najboljih igrača sveta posle osam godina.

Rišar Gaske u poslednje vreme nije imao impozantne rezultate, na zalasku je karijere, ali i dalje je u stanju da šokira najbolje na planeti. Osetio je to Grk na svojoj koži, postao je 11. teniser iz Top 5 kome je Francuz uzeo meru, a u Štutgartu je poklekao nakon više od dva sata igre.

Fenomenalno je servirao Rišar Gaske, uzeo preko 80 odsto poena na prvi servis i bio hladnokrvan u završnicama prvog i trećeg seta. Odigrao je sijaset ovakvih mečeva, a sutra će protiv Jana Lenarda Štrufa igrati za polufinale, drugo u poslednjih mesec dana. Prethodno je u Bordou ušao u samu završnicu.


tagovi

Stefanos CicipasRišar GaskeATP ŠtutgartATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara