Danil Medvedev (©Reuters)
Danil Medvedev (©Reuters)

Medvedev na šljaci kao Bambi na ledu

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.05.22. | 20:03

Rus ispao na startu turnira u Ženevi

Na ratnoj nozi je Danil Medvedev sa šljakom, kad god može gleda da je izbegne, jer se na njoj oseća kao Bambi na ledu. Propustio je bezmalo celu sezonu šljake, izbor za povratak na teren posle mesec i po dana odsustva pao je na Ženevu, kako bi osetio podlogu pred Rolan Garos. Došao je Rus, uprljao se u crvenoj prašini i ekspresno spakovao kofere.

Danilu Medvedevu je svaki meč koji igra na šljaci istinska patnja, prolazi kroz golgotu i ne krije da ne voli tu podlogu. Da nema ambiciju da bude najbolji na svetu, zasigurno bi odmarao u prolećnom delu sezone. Svetski broj dva na šljaci izgleda kao amater, tako je godinama i ništa se ne menja, a tu priliku iskoristio je veteran Rišar Gaske da mu skine skalp. “Zapljunuo” se Francuz u Ženevi, počistio je Medvedeva i poslao ga u Pariz da nastavi sa pripremama za Otvoreno prvenstvo Francuske – 2:0 (6:2, 7:6).

Izabrane vesti

Kome ruski teniser bude zapao na Rolan Garosu, silno će se obradovati. Štedeo je Medvedev sebe, sanirao telo, a koliko voli drugi grend slem sezone opšte je poznato. Nikada do prošle godine kada je ušao u četvrtfinale nije prošao prvo kolo. Može biti da je to samo izuzetak… Odgovor će ubrzo stići, jer Rolan Garos je odmah tu iza ćoška. A, najbolje rangirani ruski teniser je olako protraćio poslednju šansu da uhvati kakav-takav ritam.

Daleko je Rišar Gaske od dana kada je igrao najbolji tenis, ulazio u polufinala Vimbldona i US opena ili četvrtfinale Rolan Garosa, karijera mu se gasi i duži period je bez ozbiljnih ostvarenja, ali je za Danila Medvedeva na šljaci i dalje tata-mata. Barem kada kod Rusa voljni momenat nije prisutan i kada igra tek onako, da odradi posao. Francuzu je bilo dovoljno sat i po vremena da izbori plasman u četvrtfinale i udari drugu recku na turniru u Ženevi. Da nije bilo opuštanja i pada koncentracije u drugom setu, kao ekspresni voz bi protutnjao do naredne stanice.

Ništa veći zalogaj Danil Medvedev nije bio od Džona Milmana za Rišara Gaskea, lutale su mu misli na drugom servisu. Dopustio je drugi reket sveta francuskom teniseru koji, možda, ima i najlepši jednoručni bekhend na ATP turu da mu u pet navrata preti brejkom. Tri i da napravi – dva u prvom setu. Proklizavao je Medvedev na šljaci, adaptacija je bila spora i pre no što se opasuljio bio je u deficitu od jednog seta. Ni uvodni gem idućeg seta nije bio dobar po ruskog asa, Rišar Gaske je napravio brejk, nije ga do kraja sačuvao. Oduzeo je Rus servis rivalu prvi i jedini put u šestom gemu drugog seta, odveo meč u taj-brejk. Ali, umeća da dodatno produži meč nije imao.


tagovi

Danil MedvedevRišar GaskeATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara