Rubljov i Đoković (©Reuters)
Rubljov i Đoković (©Reuters)

Nole zadovoljan: Sve važne udarce sam pogađao! Hvala fizioterapeutu i svim mašinama koje sam probao

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.01.23. | 12:23

Zadnja loža više ne pravi probleme srpskom asu

Tri seta, sedam izgubljenih gemova. I partija koja sluti na novu titulu Novaka Đokovića na Australijan openu. Možda čak i bolja od one protiv Aleksa De Minora u osmini finala?

Izabrane vesti

Rangirao bih je na drugo mesto ipak, ali svakako vrlo blizu. Mogu da budem zadovoljan tenisom koji sam igrao, solidan sam bio sa osnovne linije… Rezultat prva dva seta doduše ne oslikava pravu sliku na terenu, bilo je nekih tesnih poena i gemova. Andrej je odličan igrač, imam veliko poštovanje za njega, jedan je od najbržih na turu. Ali, sve važne udarce u najvažnijim trenucima odigrao sam uz svoj najbolji tenis i to me raduje”, bile su prve Đokovićeve impresije posle plasmana u polufinale grend slema u Melburnu.

Čak ni onaj povetarac zbog kojeg je u jednom trenutku izludeo brzo je zaboravljen.

Morate da se prilagodite. Nije bilo ovako dok sam se zagrevao, počelo je pred sam početak meča, posebno je smetao kada bi vam duvao u leđa. Možda se ne vidi sa tribina, ali mi igrači to osećamo. Morate da birate udarce, da više otvarate teren, podbacivanje loptice postaje nezgodno…

Đoković se na kraju dobro snašao, ali još radosnija vest je ta što ga ni ovog puta nije mučio problem sa zadnjom ložom. Već drugi meč uzastopce.

Slobodnim danima sam povezan više sa mašinama nego sa bilo kojom osobom. Mislim da sam probao sve mašine koje postoje ne bih li spremio nogu. I upalilo je. Sada samo moram da nastavim. Nedostaje mi tenis tim slobodnim danima, ali moram da budem pametan sa telom ne bih li bio spreman za nove izazove”.

Sledeći je Tomi Pol u polufinalu. A Đoković je do sada igrao devet polufinala u Melburnu i svako je dobio. Pol igra prvo, a Đoković se seća svog debija.

Ju-Es open 2007. godine, davno je bilo, a-ha-ha. U finalu sam izgubio od Rodžera. Hajmo jedan veliki aplauz za njega”, nasmejao je Novak publiku na “Rod Lejver areni” i izmamio ovacije za Federera, donedavno jednog od najvećih rivala na turu.

Igrali smo neke sjajne mečeve. Tenisu sigurno nedostaje. Video sam ga neki dan kako se sredio za nedelju mode. Čujem i da je bio na skijanju, možda se odmerimo i u tomr za koju godinu”, našalio se Novak.

O Polu vrlo kratko, jer do sada se nisu sastajali.

Sreo sam ga ranije danas, u svlačionici. Nema mnogo toga da izgubi. Prvi put je u polufinalu. Igra sjajan tenis u poslednjih 12 ili 15 meseci. Ali ako budem igrao na ovakvom nivou, imam dobre šanse”.

Na kraju, Novakove rođendanske čestitke…

Danas je rođendan mom fizioterapeutu. Srećan rođendan njemu, on je već otišao u svlačionici. I mojoj majci, ona je tu. Happy Birthday to You”, zapevao je Đoković, a sa njim i dobar deo stadiona pre no što je završio obraćanje publici.

Svi znaju koliko su mi roditelji važni, to sam mnogo puta govorio. Ali moram sada da pohvalim i mog fizioterapeuta, Miljana, već je tu 15 godina. Prošao je pakao sa mnom u ovih desetak dana. Od jutra do sumraka je sa mnom. Velike zasluge za ovaj rezultat idu njemu.


tagovi

Novak ĐokovićAustralijan openAustralijan Open 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara