(Reuters)
(Reuters)

Đokovićevi dželati u Melburnu: Za 20 godina samo devet poraza, dvojica aktivnih su van prvih 1.000

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.01.24. | 10:00

Znate li od koga je sve gubio Novak..

Niko nikad kao Novak Đoković. Razočarani smo, pomalo i ljuti, što nije odbranio naslov, ali ostaje Srbin najbolji čovek koji je ikad držao reket, a da se pojavio na Australijan openu, što se nije promenilo ni usled poraza od Janika Sinera.

Tek devetog u bogatoj karijeri 37-godišnjeg Beograđanina tokom dve decenije prisustva na premijernom grend slemu sezone. Devitovao je 2005. i ovog januara se 19. put pojavio u Melburnu, uz napomenu da je 2022. bio onemogućen da igra, usled deportacije.

Izabrane vesti

Zaključno sa neuspehom u ovosezonskom polufinalu, Novakov učinak od 94 pobede i samo devet poraza na Australijan openu je izvanredan, što znači da je na 91 odsto uspešnosti na ovom turniru. I to je najbolji njegov procenat na svim grend slemovima. Potom sledi Vimbldon (89 odsto), Ju Es open (87 odsto) i Rolan Garos (85 odsto).

Zanimljvo je da su momci koji su pre Sinera izbacili Đokovića sa prvog grend slema u sezoni sad daleko od bilo kakve šanse za svetski vrh. Još 2017. to je učinio Denis Istomin iz Uzbekistana, dok je momak iz Južne Koreje Hjeon Čung slavio u narednom izdanju. Obojica su sad mimo 1.000 najboljih na planeti.

Pre Istomina, još 2014, Novaka Đokovića na Australijan openu je savladao Stan Vavrinka, sada 56. na ATP listi. Zapravo, Švajcarac je jedini aktivni teniser koji može da se pohvali pristijnom karijerom, pošto su svi njegovih prethodni dželati u penziji. Počev od Marata Safina koji ga je dobio 2005, Pola Goldstejna 2006. godine, Rodžera Federera 2007, Endija Rodika 2009. i Žoa Vilfred Conge 2010.


tagovi

TenisATPNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara