Železničar sačuvao nadu u Subotici

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.05.24. | 20:52

Spartak vodio, ali su Pančevci golom Pavlova stigli do boda - 1:1

Delovalo je da će Spartak ostvariti novu pobedu, i da će Železničar nastaviti crnu seriju međutim drugačije je mislio Evgen Pavlov I u samoj završnici utakmice doneo je bod svom timu kao slamku spasa u borbi za opstanak - 1:1.  Imaju za čim da žale izabranici Miloša Kruščića, tokom čitave utakmice bili su bolji rival ali je fudbal igra koja se igra 90. minuta i primljeni pogodak kao rezultat pada koncentracije je čist podsetnik na tu činjenicu.

Nismo se nagledali previše fudbala na Gradskom stadionu, igra je bila mirna, bez mnogo agresivnosti međutim tenzije između klupa dva tima tokom utakmice bile su velike što je rezultovalo velikim brojem kartona kao i isključenjem Voje Ubiparipa zbog prigovora sudiji. Pred Spartakom je mnogo lakši zadatk da nastave niz pozitivnih rezultata kako bi opstali u ligi dok će gosti i njihov novi šef struke Tomislav Sivić  morati da se pomuče u nastavku.

Izabrane vesti

Utakmicu su bolje otvorili domaći, kružili su oko gola Železničara, ali bez konkretnih prilika u prvih pola sata igre, tek po jedan dobar šut na obe strane. Kako se poluvreme približavalo tako su sve ofanzivniji bili plavo-beli što je i urodilo plodom. Najpre je Todoroski  probio po levoj strani duž gol-aut linije, uputio pas za Ubiparipa koji je ukombinovao sa gorepomenutim makedonskim internacionalcem ali je lopta pogodila prečku. Nije još dugo nakon toga mreža gostiju mirovala, već u sledećem napadu Spartak je poveo. Todoroski je odličnim šutem matirao Mijatovića i od 33. minuta Subotičani su vodili sa 1:0.

U nastavku su se gosti otvorili ali bez većih opasnosti po gol Vulića. Novi šef struke Tomislav Sivić bio je vidno nezadovoljan igrom svojih pulena te je odmah izvšio dvostruku izmenu kako bi razmrdao svoj tim. Fudbaleri Spartaka međutim nisu oklevali i nastavili su napadima predvođenim Mudrinskim koji se našao na terenu umesto Ubiparipa. Najbolju priliku u nastavku imali su upravo domaći. Babić je vešto umakao svojim čuvarima i uputio centaršut za Krsmanović čiji je šut završio preko gola. Do kraja uatkmice gledali smo mirnu igru bez previše uzbuđenja. I baš kada je delovalo da će Subotičani ostvariti novu pobedu, drugačije je mislio Pavlov. Sačekao je Ukrajinac priliku i iz odbitka loptu ubacio iza leđa golmana Spartak za za zlata vredan bod u borbi za opstanak.

 

 SPARTAK-ŽELEZNIČAR 1:1 (1:0)

/Todoroski 33.- Pavlov 91.  /

Stadion: Gradski stadion, Subotica

Sudija: Pavle Ilić

Žuti karton: Aleksandar Đorđević(Železničar), Miloš Kruščić (Spartak, trener), Đorđe Tutorić(pomoćni trener) , Ćalasan (Spartak) ,Lakićević (Železničar) , Kovačević(Železničar), Ubiparip(Spartak)

Crveni kartoni : Ubiparip (Spartak, drugi žuti)

SPARTAK: Vulić 6.5- Bogićević 6,Mijailović 6,Ćalasan 6,Vitorović 5.5 (od 63.Kerkez M.)-Stanojev 6.5,Mijić 6 ( od 92. Tošeski),Đurasović 6.5,Tomović 6( od 74. Krsmanović) ,Todoroski 7( od 74. Babić 6) –Ubiparip 6(od 63.Mudirnski 6)

ŽELEZNIČAR: Mijatović-Stanković 5.5,Hajdin 6,Obradović 6,Lakićević 5.5-Kovačević 5.5 (od 46. Purtić 6 ),Đorđević 5.5 (od 81.Knežević) ,Jovanović 5.5(od 62. Pavlov 7),Grgić 6-Romanić 6,Kahvić 5.5(od46. Trifunović 5.5) 

Igrač utakmice: Evgen Pavlov 7


MOZZART BET SUPERLIGA - 32. KOLO (PLEJ-AUT)

Sreda

IMT – Radnik 5:2 (3:2)

/Lutovac 25, 43, L. Luković 45+1, M. Luković 52, 68 – Duronjić 17pen, Hajdarević 28/

Radnički Niš – Voždovac 2:0 (1:0)

/Bamidele 32, Vukić 60/

Novi Pazar - Javor 1:0 (0:0)

/Srećković 60/

Spartak - Železničar 1:1 (1:0)

/Todorovski 33 - Pavlov 90/




tagovi

Jevgen Pavlov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara