ZA ANALE: Federer u 37. godini menja sponzora i dobija 300.000.000!

Vreme čitanja: 1min | ned. 10.06.18. | 22:18

Ugovor na 10 godina...

Pa posle kažite da nije najveći...

Švajcarac Rodžer Federer, po mnogima najbolji teniser svih vremena, dobio je ponudu tešku 300.000.000 dolara da posle deset godina napusti Najki i pređe u Uniklo. Zapravo, japanska kompanija samo je iskoristila činjenicu da je Fedeksu istekao ugovor sa Amerikancima i ponudila uslove koji se ne odbijaju. Veliki as kome je već 37 godina bio je zaštitno lice Najkija od 2008. i na konto tog ugovora godišnje inkasirao 12.000.000 dolara. Lako je izračunati da će noseći opremu kompanije Uniklo i reklamirajući njene proizvode zarađivati više nego duplo. 

Izabrane vesti

Ovoj vesti na maksimalnoj ozbiljnosti daje činjenica da ju je objavio jedan od najpoztanijih teniskih novinara na svetu - Vinčenco Martuči, koji još tvrdi da ćemo Švacarca u novoj opremi (koju je nosio i naš Novak Đoković) videti već na ovogodišnjem Vilmbldonu. 

Za kraj, ostaje samo mala nedoumica: dokle, zaboga, Federer planira da igra?! Nadamo se da ćemo uskoro dobiti odgovor na to pitanje, ali u japanskog firmi sasvim sigurno znaju šta rade. Čak i kada bi kroz neku godinu odlučio da završi s profesionalnim igranjem, Fedeks bi još dugo ostao teniski brend broj jedan, s obzirom da mlađih snaga tog kalibra nema ni na vidiku...

Foto: Action Images


tagovi

Rodžer FedererATPUnikloNajki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara