(©Reuters)
(©Reuters)

Zverev: Alkaras je iskoristio što Đoković nije igrao na US Openu

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.12.22. | 18:25

„Prošle godine sam bio treći sa 8.000 bodova, Karlos je sad prvi sa 6.500“, konstatuje Nemac

Zavesa na tenisku sezonu je uveliko pala, polako se igrači zagrevaju za novu, koja će krenuti nešto pre nove godine, ali utisci se još nisu do kraja slegli.

Godina na izmaku je prošla u znaku velikih nepravdi prema Novaku Đokoviću, u znaku grend slem rekorda Rafaela Nadala, ali i u znaku novog teniskog kralja Karlosa Alkarasa.

Izabrane vesti

Mladi Španac se popeo na tron i na njemu dočekuje novu sezonu, ali nisu baš svi uvereni da je zaista najbolji teniser na svetu. Aleksandar Zverev ističe da se Alkaras prosto najbolje snašao u datim okolnostima koje nisu išle na ruku legendama belog sporta Đokoviću i Nadalu.

Samo, Zverev time ne umanjuje nimalo izuzetan talenat koji Karlos ima.

Nisam istinski iznenađen njegovim uspehom. Igrao sam prvi put protiv njega u Akapulku prošle godine i tada sam rekao da će biti neverovatan igrač. Ali, bilo je još drugih faktora koji su mu išli na ruku, Novak nije igrao na US openu, Rafa nije bio na sto odsto, Medvedev posle povrede i operacije nije bio na prošlogodišnjem nivou. Alkaras je iskoristio šansu koja mu se ukazala i kapa dole za to. Bio je najbolji igrač u Njujorku“, konstatovao je Zverev.

Nemački teniser se raduje zbog smene generacija u svetu tenisa.

Tinejdžer Karlos Alkaras je osvojio US open. To je prelepa vest za tenis. Vidite da nova generacija ume da igra jako dobar tenis, to govori da je ovaj sport u dobrim rukama. Ali, bila je čudna godina. On je postao broj jedan na svetu sa 6.500 bodova, a ja sam prošle godine imao 8.000 i bio sam tek na trećem mestu. Uvrnuta godina na više načina“, istakao je Aleksandar Zverev. 


tagovi

Novak ĐokovićKarlos AlkarasAleksandar Zverev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara