(©Reuters)
(©Reuters)

Denis Man - rumunsko blago (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.11.20. | 22:35

I strašan gol Florina Tenasea za ubedljivu pobedu FCSB-a

Univerzitatea iz Krajove posustaje, FCSB gazi. Momci trenera Antona Petrea ušli su u seriju pobeda, ova večerašnja protiv Botošanija (4:1) peta im je u nizu, što uz dva poraza dosadašnjeg lidera u poslednje tri runde znači i smenu na vrhu tabele. FCSB i Krajova trenutno dele prvu poziciju, međutim tim iz Bukurešta ima prednost zbog značajno bolje gol-razlike.

Botošani je u nekim ranijim sudarima sa najtrofejnijim rumunskim klubom uspevao da se dobro predstavi. Na četiri od šest poseldnjih utakmica čak je ostao neporaženih, a da bi tako moglo da bude i ovoga puta nagovestio je pogodak Eduarda Floreskua u 19. minutu. Međutim domaći su brzo zbili redove, odgovorili ekspresno, izjednačili, pa onda u nastavku razbili Botošani.

Izabrane vesti

Prvi gol FCSB je postigao nakon užasne greške odbrane gostiju. Do te mere užasne da bi svašta moglo da padne na pamet neutralnim posmatračima da je, recimo, u pitanju bio finiš utakmice. Mlađani Denis Man pogodio je za 1:1. Uspeo je nekako Botašani da se stabilizuje posle tog primljenog gola, izdržao do poluvremena, ali onda je usledio raspad sistema.

Florin Tenase doneo je preokret sa penala u 51. minutu, da bi gotovo u narednom napadu Man još jednom matirao goste nakon solo akcije. Konačan rezultat postavio je evrogolom sa 30 metara Tenase - direktno iz slobodnog udaraca.

Denis Man potvrdio je još jednom da FCSB ima pravo blago u svojim redovima. Na svakoj utakmici od početka sezone ovaj momak je ili dao gol ili asistira. Makar jednom. Ovo mu je bila 11. utakmica, a ukupan učinak kaže: 12 golova i 7 asistencija. Uz njega nekadašnji prvak Evrope ima i Florinela Komana, levo krilo, momka koji danas nije igrao, ali je zajedno sa Manom nešto najvrednije što FCSB poseduje.

Rumuni očekuju da obojica naprave transfere teške 10.000.000 evra ili više, što bi bili novi rekordi tamošnjeg fudbala. Man i Koman imaju po 22 godine...



tagovi

Denis ManFlorinel KomanLiga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara