Marko Grujić (©AFP)
Marko Grujić (©AFP)

Dupla kruna čeka Porto, protivnik u finalu Kupa budući drugoligaš

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.05.22. | 14:15

Zmajevi bi trebalo da imaju lak posao u borbi za drugi trofej ove sezone u Portugaliji

Porto je naciljao duplu krunu. Zmajevi su nedavno uspeli da se vrate na tron Primeire i večeras su u situaciji da se okite i drugim nacionalnim trofejom pošto u finalu Kupaa Portugalije igraju sa Tondelom koja je ispala iz lige. Uloga favorita teško da bi mogla da bude izraženija (18.15).

Za autsajdera, ovo finale Kupa je nesumnjivo najveća utakmica u istoriji kluba. Ipak, to je ujedno i poslednja utakmica na ovom nivou na neodređeno vreme, jer Tondela nije uspela da se spase i u dramatičnoj završnici ligaškog takmičenja za bod je ostala kratkih rukava. Između ostalog, Auriverdesi si izgubili oba direktna duela protiv Porta, stoga bi bila ogromna senzacija ako bi utakmica za trofej ušla u produžetke ili čak i do penala.

Izabrane vesti

Ukoliko bi okrpaj Porta i Tondele otišao u pravcu u kojem se očekuje, to bi Zmajevima bio 18. trijumf u važnijem od dva nacionalna Kup takmičenja. Plavi su 2020. poslednji put bili najbolji u ovom takmičenju posle devet godina pauze.

18.15: (1,18) Porto (7,25) Tondela (15,0)

Ako se u obzir uzmu rana eliminacija u grupnoj fazi Lige šampiona i ispadanje u osmini finala Lige Evrope protiv Liona, Porto ima izuzetno jaku sezonu. Na nacionalnom nivou apsolutno nije bilo leka za momke Serža Konseisaa. Sa 29 pobeda iz 34 utakmice i samo jednim porazom, Zmajevi su dominirali i na kraju se zasluženo sladili 30. šampionskom titulom u klupskoj istoriji.

Put do ovog finala je takođe naglasio dominaciju pobednika Lige šampiona 2004. u svojoj zemlji. Između ostalog, Porto je izbacio dva najveća rivala Sporting i Benfiku.

Sezona 2021/2022 će uvek imati posebno mesto u istoriji Tondele. Prvi put zlatno-zeleni su došli do finala Kupa Portugalije. Put do borbe za pehar teško da je mogao da bude lakši. Od šest rivala jedino je Rio Ave bio prvoligaš, a u polufinalu momci Nuna Kamposa su imali sreće pošto su za rivala imali nižerazrednu Mafru.

Konseisao na raspolaganju ima kompletan tim. Sa 20 golova i 12 asistencija u Primeiri, Medi Taremi je bio ključan u uspehu Zmajeva u borbi za titulu i očekuje se da će 29-godišnji napadač još jednom da predvodi napad. U poslednjoj trećini trebalo bi da mu se pridruže Evanilson i Fabio Vijera, dok bi trebalo trojku na sredini terena treba da čine Vitinja, Marko Grujić i Otavio.

S druge strane, pod znakom pitanja u taboru Tondele je francuski defanzivac Sanjan, koji se povredio na meču protiv Boaviste prošle subote. Ako ne uspe da se spremi za duel trebalo bi da ga zameni Brazilac Bebeto. Pedro i Salvador Agra su završili kampanju Primeire sa po 10 golova i očekuje se da će tandem da predvodi napad.

---------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------

KUP PORTUGALIJE - FINALE (OEIRAS)

Nedelja

18.15: (1,18) Porto (7,25) Tondela (15,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kup PortugalijePortoTondelaMarko Grujić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara