FOTO: Twitter (Aston Villa)
FOTO: Twitter (Aston Villa)

Emerijeva primarna želja ispunjena, transfer kakav se čekao od Darena Benta

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.02.24. | 12:49

Sa uračunatim bonusima pretećiće i odlazećeg Džona Durana

Potpisom Koste Nedeljkovića Aston Vila završila je kapitalan zadatak za budućnost, a da se zimska pijaca u Birmingemu ne bi završila samo s perspektivnim srpskim bekom, evropski šampion iz 1982. godine ozbiljno se angažovao poslednjih nekoliko dana prelaznog roka i u sam smiraj doveo veliko pojačanje.

Morgan Rodžers zamenio je Riversajd Vila Parkom, a Midlzbro će na ime obeštećenja inkasirati 17.500.000 evra u slučaju ispunjenja svih bonusa. Fiksni deo iznosi 9.350.000, a 25 odsto novca pripašće Mančester Sitiju, prethodnom klubu 21-godišnjeg levog krila.

Izabrane vesti

Od samog početka prelaznog roka Unai Emeri označio je Rodžersa primarnom metom, impresioniran njegovim partijama u Čempionšipu, ali i utakmici Midlzbroa protiv Aston Vile u trećoj rundi FA kupa početkom meseca. U tekućoj sezoni, mladi reprezentatativac Engleske dao je dva gola, uz šest asistencija u drugom rangu takmičenja.

Najskuplje zimsko pojačanje u istoriji Aston Viile je Luka Dinj. Francuz je plaćen Evertonu 30.000.000 evra januara 2021. godine, dok je Daren Bent koštao 21.500.000 evra prilikom dolaska iz Sanderlenda januara 2010. godine. Iza pomenutog dvojca sledi upravo Morgan Rodžers. Ako bude bar upola efikasan kao Bent nekada biće pojačanje visoke klase.

Dolazak Rodžersa pojačava šanse za rastanak s Džonom Duranom. Kolumbijac je nezadovoljan minutažom, a u zavisnosti od toga kako se situacija bude razvijala na relaciji Aston Vila-Čelsi poslednjeg dana prelaznog roka, ne bi bilo senzacionalno da do kraja četvrtka završi na Stamford Bridžu. A baš je Južnoamerikanca Vila takođe dovela u zimskom prelaznom roku 2022. iz Čikago Fajera za 16.600.000 evra.


tagovi

Zimski prelazni rok 2024Aston VilaMidlzbro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara