©AFP
©AFP

Girasi pokvario veliku žurku na Vestfalenu: Posle Leverkuzena, i Štutgart naplatio kiks Bajerna

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.04.24. | 20:40

Gosti minimalcem pokvarili raspoloženje Milionera koji su priredili spektakularnu atmosferu povodom 50 godina legendarnog stadiona

Vestfalen, ili Signal Iduna park, stadion je koji bez dileme spada među najpoznatije na starom kontinentu. Tradicije duge pola veka i uvek impresivne atmosfere, dom Borusije Dortmund poznat je i daleko van fudbalskih krugova, a večeras je trebalo da bude upravo veče čuvenog fudbalskog zdanja. Povod je bio 50 godina od otvaranja usled kojeg su domaći navijači priredili fenomenalnu koreografiju, dok su igrači na megdan Štutgartu izašli u posebno dizajniranim dresovima.

Ipak, planove Milionera pokvario je Seru Girasi golom vrednim pobede (1:0) kojom se Štutgart izjednačio sa Bajernom iz Minhena uz sumu od 60 bodova.

Izabrane vesti

Potrudili su se navijači kluba iz Dortmunda da još jednom pomere granice kada su u pitanju koreografija i atmosfera na tribinama i u tome su apsolutno uspeli. Pobeda u prethodnom kolu u Der Klasikeru dodatno je rasplamsala snove domaćina koji je svečani dan dočekao svestan da bi eventualnom pobedom napravio važan korak u borbi za Ligu šampiona, dok bi poraz značio odvajanje Štutgarta i svođenje ambicija Milionera praktično na trku sa Lajpcigom za četvrto mesto.

Iz perspektive domaćina svi preduslovi da Borusija pobedom ukrasi slavlje bili su ispunjeni, ali se na Vestfalenu večeras pitao i Seru Girasi, špic Švaba koji je u paklenoj formi. Stralac 28 golova u aktuelnom prvenstvu nastavio je seriju utakmica na kojima je tresao mrežu pogodivši peti uzastopni put, a pogotku u 64. minutu prethodio je dupli pas sa Džejmijem levelingom i odlična lopta sa desnog boka koju je napadač pretočio u vođstvo.

Želeći da poprave utisak i spreče da poraz ostavi u senci spektakl na tribinama Milioneri su u završnici konkretnije zapretili, te su najbliži golu bili u 80. minutu kada je Niko Šloterbek sa tri metra umesto u nebranjenu mrežu loptu poslao preko gola.

Pobedom nad konkurentom za mesta koja vode u Ligu šampiona fudbaleri Štutgarta su se večerašnjem rivalu udaljili na sedam bodova, ali i iskoristili poraz Bajerna u gostima Hajdenhajmu da se izjednače sa braniocem titulče kojem kruna definitivno klizi iz ruku, a sada je čak i epitet vicešampiona doveden u pitanje.


BUNDESLIGA – 28. KOLO

Petak

Ajntraht Frankfurt - Verder 1:1 (0:0)

/Tuta 77 - Veljković 62/

Subota

Keln - Bohum 2:1 (0:0)

/Tiges 90+1, Valdšmit 90+2 - Pašlak 53/

Frajburg - Lajpcig 1:4 (0:3)

/Grifo 59 - Haidara 2, Openda 18, 44, Šeško 54/

Hajdenhajm - Bajern Minhen 3:2 (0:2)

/Sesa 50, Klajndinst 51, 79/

Majnc - Darmštat 4:0 (1:0)

/Hanhe Olsen 33, Gruda 60, Li Jae Sung 80, 84/

Union Berlin - Bajer Leverkuzen 0:1 (0:1)

/Virc 45+8p/

Borusija Dortmund - Štutgart 0:1 (0:0)

/Girasi 64/

Nedelja

15.30: (2,30) Hofenhajm (3,60) Augzburg (3,20)

17.30: (1,90) Volfzburg (3,50) Borusija Menhengladbah (4,10)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Seru GirasiNemačkaBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara