Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ko će biti Man, kada Mana nema?

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.04.21. | 15:01

Derbi rumunskog šampiona dva kola pre kraja ligaškog dela odigraće FCSB i Krajova

Kraj prvog dela šampionata Rumunije izuzetno se približio. Ostale su još dve runde posle čega će se najboljih šest ekipa boriti za titulu šampiona Rumunije. Lider FCSB, drugoplasirani branilac titule Kluž i Univerzitatea Krajova su odavno obezbedili pravo da se nadmeću za naslov pravaka, a večerašnji okršaj nekadašnje Steaue i vicešampiona Krajove (19.30) i te kako će imati takmičarski značaj.

(2,25) FCSB (3,10) Univerzitatea Krajova (3,50)

Izabrane vesti

Bodovi će se u plej-ofu prepoloviti, a u teoriji (jer ne možemo da znamo rishod utakmica poslednjeg 30. kola) pobeda bi domaćinu mogla da obezbedi predost od pet bodova u odnosu na Studente u plej-ofu, a identičan ishod u korist gostiju Krajovi bi mogao da donese samo dva boda deficita za liderom kada krene drugi deo prvenstva. U kalkulaciju nismo uračunavali drugoplasirani Kluž, premda je jasno da će se ove tri velikana boriti za titulu šampiona Rumunije.

Borbu na Nacionalnom stadionu u Bukureštu vodiće jedina dva tima koja su ove sezone na kraju runde držala prvu pozciciju. FCSB-u je to pošlo za rukom čak 20 puta, Krajovi osam. Ekipa Antona Petree je najdominantniji domaćin ove sezone pošto je u prestonici Rumunije izgubila samo od Akademike Klinčeni i remizirala sa Sepsijem uz 12 trijumfa. Drži epitet najboljeg napada sa 56 golova, u svom domu postiže 2,5 po utakmici, a prosečno prima gol na svaka dva meča.

Krajova slovi za najčvršći odbrambeni bedem prvenstva pošto je rivalima dopustila sveg 14 pogodaka. Na 15 mečeva u 2021. godini, Studenti su primili svega pet i pretrpeli su jedan jedini poraz i to od Kindije.

U prvom delu sezone FCSB je na stadionu Ion Oblemenko savladao domaćina 2:0, a dvostruki strelac bio je Denis Man. Najveći talenat rumunskog fudbala poslednjih godina je zimus napustio Bukurešt i pojačao Parmu, ali je sa 14 golova i dalje drugi strelac prvenstva. Bolje brojke ima samo kapiten Florin Tanase (18) koji će i predstavljati najveću opasnost po gol Krajove. Sa tri gola i asistencijom na poslednja četiri meča, Tanase je popalio alarme za uzbunu kod rivala, mada ako defanziva Studenata bude funkcionisala kao inače, neće se lider liste strelaca rumunske lige naigrati fudbala.

Dakle, ko će biti Denis Man, kada Mana više nema?

RUMUNIJA 1 – 29. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Petak

Akademika Klinčeni - Poli Jaši 2:1 (0:1)

GAZ Metan - Astra 0:0

Subota

Hermanštat - Arđeš 4:1 (1:1)

Nedelja

Bortošani - Vitrolul (u toku)

16.30: (3,20) UTA Arad (2,95) Sepsi (2,50)

19.30: (2,20) FCSB (3,20) Krajova (3,50)

Ponedeljak

16.30: (2,50) Kindija (2,80) Voluntari (3,35)

19.30: (1,38) Kluž (4,40) Dinamo Bukurešt (10,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FCSBUniverzitatea Krajova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara