Kosta Nedeljković (Star sport)
Kosta Nedeljković (Star sport)

Kosta Nedeljković u Aston Vili za 9.000.000 evra i procente!

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.01.24. | 19:26

Ostaje na Marakani do kraja sezone

Iako je ostalo još da Upravni odbor Crvene zvezde prihvati ponudu, transfer Koste Nedeljkovića u Aston Vilu je gotova stvar!

Premijerligaš sa Vila Parka je dostavio ponudu vrednu 9.000.000 evra za talentovanog desnog beka koju na Marakani ne mogu da odbiju, saznaje Mozzart sport. Crvena zvezda će imati i 15 odsto od narednog transfera Nedeljkovića kada ga Vila bude prodavala jednog dana. A pozitivna okolnost je i što će mladi defanzivac posle potpisa za Vilu ostati u Zvezdi do kraja sezone kao pozajmljen igrač. S obzirom da je ove sezone već igrao za Zvezdu i Grafičar, po pravilima nije mogao da zaigra i za treći klub u Evropi. Osim u slulčajevima gde sezona igra kalendarski (Švedska, Norveška, Finska...). Ali Aston Vila će već sada osigurati njegov potpis za leto.

Izabrane vesti

Nedeljković je Zvezdino dete koje je skrenulo pažnju prošlog leta tokom pripremnog perioda kada mu je Barak Bahar pružio šansu. Od tada se nametnuo i postao standardan prvotimac crveno-belih kao 18-godišnjak. Najavljeno je i da će na proleće dobiti šansu u reprezentaciji Srbije kod Dragana Stojkovića i ne bi bilo iznenađenje da se nađe i na spisku putnika za EP. Skrenuo je pažnju klubova iz jačih liga i prva je sa konkretnom ponudom reagovala Aston Vila. Iako se spekulisalo da su za njega zainteresovani Juventus i Red Bul Salcburg, ostrvski premijerligaš je bio najkonkretniji.

Nedeljkovićev transfer je druga najveća prodaja Zvezde u ovom veku ali i najveća zarada. Transfer Nemanje Radonjića u Marselj je iznosio 12.000.000 evra ali zbog ranijih dogovora, na računu kluba sa Marakane je završilo nešto oko polovine te sume. Nedeljković je proizvod Zvezdine škole i doneo je čistu zaradu od 9.000.000 evra.

Imaće Nedeljković šansu da Crvenu zvezdu napusti sa trofejima jer crveno-beli vode bitku za oba pehara na domaćoj sceni, a na leto bi mogao da pojača učesnika Lige šampiona jer Aston Vila ima sjajnu sezonu i trenutno je trećeplasirana na tabeli. Španski direktor Monći i njegov zemljak Unaj Emeri na klupi su preporodili nekadašnjeg prvaka Evrope koji je hit sezone. Emeri trenutno kao desne bekove koristi Ezrija Konsu kojem više leži štopersko mesto i poljskog reprezentativca Metija Keša. Vilu bi do kraja ovog prelaznog roka trebalo da napusti Kalum Čejmbers koji je bio rezervna opcija za desnog beka.


tagovi

Kosta NedeljkovićZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara