Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Lesteru, Ipsviču, Lidsu i Sautemptonu su ostala još po tri meča, ko će od njih u Premijer ligu?

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.04.24. | 13:43

Lids će imati priliku da se barem na kratko probije do druge pozicije Čempionšipa ukoliko ovog ponedeljka od 21.00 kao gost savlada Midlzbro

Pred nama su još tri runde žestoke borbe za prve dve pozicije u Čempionšipu. Ništa nije rešeno, Lids samo ima priliku da dodatno zakomplikuje situaciju ovog ponedeljka od 21.00 časova, kada će ga ugostiti Midlzbro.

Trenutna situacija, zbog nekih zaostalih utakmica Koventrija, vodeća četiri tima imaju isti broj odigranih mečeva. Po 43.

Izabrane vesti

Na vrhu tabele je ponovo došlo do smene u subotu, Lester je sada prvi sa 91 bodova posle trijumfa nad VBA (2:1), dok Ipsvič ima dva poena manje. Lids je treći sa 87 bodova, a prati ga Sautempton sa 84.

Na prvi pogled Lester i Ipsvič su favoriti za osvajanje pra dva mesta i direktan plasman u Premijer ligu (timovi koji zauzmu od 3. do 6. pozicije će igrati plej-of za promociju), ali Čempionšip je to. Teško da će ijedan tim da osvoji maksimalnih devet poena do kraja prvenstva.


21.00: (4,90) Midlzbro (3,60) Lids (1,75)


Uostalom, možemo da pogledamo na sve to i ovako – u kojem je još prvenstvu moguće da lider zabeleži čak 10 poraza tokom sezone?! Čak ni u Nigeriji nije takav slučaj, zato Čempionšip i jeste najkvalitetnija druga liga na svetu.

Sautempton je u najtežem položaju u bodovnom smislu, ali mnogo toga drži u svojim rukama. Do kraja prvenstva će igrati protiv Lestera i Lidsa, doduše oba puta će biti gost, a ako trijumfuje ima šansu da se probije do drugog mesta.

Lidsu zato mnogo toga zavisi od današnje utakmice sa Midlzbroom. Samo pobeda mu odgovara i ostavlja dobre karte u rukama, ali ni domaćin ne sme da preda ruku.

------------------------

RASPORED DO KRAJA PRVENSTVA

LESTER

23. april: Lester – Sautempton

29. april: Preston – Lester

4. maj: Lester – Blekbern

IPSVIČ

27. april: Hal – Ipsvič

30. april: Koventri – Ipsvič

4. maj: Ipsvič – Hadersfild

LIDS

22. april: Midlzbro – Lids

26. april: KPR – Lids

4. maj: Lids – Sautempton

SAUTEMPTON

23. april: Lester – Sautempton

27. april: Sautempton - Stouk

4. maj: Lids – Sautempton

------------------------

Midlzbro je deveti, u teoriji još uvek može da se domogne plej-ofa, ali mora da pobedi na sva tri meča do kraja i da Norič izgubi preostale dve utakmice. Realno, minimalne su šanse da vidimo izabranike Majkla Kerika ove sezone u borbi za promociju.

Prekasno su došli ti dobri rezultati. U poslednjih devet kola Midlzbro nijednom nije izgubio, ostvario je pet pobeda i četiri remija. Igrao bi verovatno u plej-ofu da je tom periodu uspeo da savlada Sautempton (1:1) i Ipsvič (1:1), ali ni uz odličnu formu Emanuela Late Lata (12 golova, od toga pet na poslednjih pet utakmica) nije uspeo u tome.

S druge strane Lids je upao u rezultatsku krizu kada je to najmanje smeo. Iz prethodna tri kola je osvojio samo jedan bod (0:0 sa Sanderlendom), izgubio je od Koventrija (1:2) i Blekberna (0:1). Sada mu je neophodno da ponovi uspeh s početka decembra prošle godine, kada je kod kuće savladao Midlzbro sa 3:2.

Od današnje utakmice visoka očekivanja ima i nekadašnji igrač Mildzbroa i Lidsa Brajan Din.

Majkl Kerik je moj bivši saigrač u Vest Hemu, poznajem ga veoma dobro i znam koliko je studiozan. Uvek je lepo videti kada momci poput njega dobiju ovakvu priliku. Igraju solidan fudbal, ali su pokazali i mnogo nestabilnosti. Igraju sa puno uspona i padova. Voleo bih da Lids izbori promociju bez problema, ali nije to tako lako. Zato očekujem fascinantnu utakmicu, navijači će odigrati veliku ulogu“, uveren je Din.


-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------


ČEMPIONŠIP – 44. KOLO

Subota

Lester – VBA 2:1 (1:0)

/Endidi 22, Vardi 65 – Valas 76/

Votford – Hal 0:0

Sanderlend – Milvol 0:1 (0:0)

/Vatmor 71/

Stouk – Plimut 3:0 (2:0)

/Huver 43, Manhof 45+2, Burger 90+3/

Roteram – Birmingem 0:0

Norič – Bristol Siti 1:1 (0:0)

/Sajnz 58 – Roberts 55/

Hadersfild – Svonsi 0:4 (0:0)

/Lav 73, Ronald 85, Jetes 90+1, Volš 90+3/

Kardif – Sautempton 2:1 (0:1)

/Didu 68, Ešford 90+6 – Aribo 12/

KPR – Preston 1:0 (1:0)

/Dajks 20/

Nedelja

Blekbern – Šefild Venzdej 1:3 (1:1)

/Šmodik 9 – Vindes 6, Džonson 58, Pirs 64ag/

Ponedeljak

21.00: (4,90) Midlzbro (3,60) Lids (1,75)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

ČempionšipLesterIpsvičLids JunajtedSautemptonMidlzbroMajkl Kerikbrajan din

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara