Sven Botman, Renato Sančes i Divok Origi (©reuters, ©AFP)
Sven Botman, Renato Sančes i Divok Origi (©reuters, ©AFP)

Milan uveliko sklapa mozaik: Bar tri pojačanja za iskorak u Evropi i nekoliko nedoumica

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.03.22. | 01:20

I tu neće biti kraj jer se od ranije juri Noa Lang

Sve je manje sumnji da će Frank Kesi karijeru nastaviti u Barseloni i sa svih strana stižu uveravanja da će reprezentativac Obale Slonovače karijeru nastaviti na stadionu Kamp Nou čime bi se definitivno stavila tačka na čuveni i za klub nimalo prijatni prelazni rok 2017. godine kada je bukvalno niz vodu pušteno preko 350.000.000 evra.

Bez obzira na to što su učinili sve kako bi zadržali Kesiju, na San Siru verovatno sada osećaju i dozu zadovoljstva jer su se ratosiljali svih simbola doba kada je Milan gotovo marginalizovan u sportskim okvirima i o klubu se pričalo više zbog poslovanja kineskih biznismena sumnjivih profila, nego zbog rezultata kojih faktički nije ni bilo.

Izabrane vesti

Milan je sa promenom “vlasti“, ulaskom direktorskog tandema Maldini – Masara i dobrim radom Stefana Piolija osam kola pre kraja sada najbliži osvajanju Skudeta, prvog posle 11 godina, a kako je novo učešće u Ligi šampiona gotovo zagarantovano klub uveliko radi na slaganju mozaika za takmičarsku 2022/23. Naime, u Gradu mode planiraju se (bar) tri ozbiljna pojačanja, po jedno u svakoj spoljnoj liniji kako bi se dodatno pojačala konkurencija u jezgru koje je već oformljeno.

20.45: (1,23) Italija (6,50) Makedonija (16,0)

U odbrani vodeći pik je Sven Botman. Holanđanin iz Lila preferira Milan pre Njukasla koji ga takođe juri od zimus. Sa Rosonerima već ima usmeni dogovor, ali on praktično ništa ne znači dok se ne potpiše dokumentacija. Zato klub radi sve da se do leta ne promeni ništa u sporazumu koji postoji, dok se istovremeno vode pregovori sa Lilom oko kupovine po ceni od 30.000.000 evra, uz adekvatne bonuse. Za Botmana spremljen je ugovor do juna 2027, dve godine duži od onog koji ima u Lilu.

Sa odlaskom Kesija Milan pod hitno mora da popuni veliku prazninu u sastavu, a prvi pik Paola Maldinija je još jedan prvotimac Lila Renato Sančes. Portugalski reprezentativac fudbalski je vaskrsao u Lilu gde je prošle godine bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje titule prvaka Francuske, ali za razliku od Botmana i dalje nije siguran da li da pruži ruku čelnicima Milana ili da sačeka leto i eventualne bolje ponude. Juventus se navodno takođe raspituje za njegovo zdravlje kod agenta Žorža Mendeša, dok je Sančes takođe interesantan i nekim premijerligaškim klubovima.

Rosoneri već imaju dobro iskustvo sa igračima iz Lila jer je golman Majk Menjan ekspresno naterao sve u klubu da zaborave na Đanluiđija Donarumu, ali šuška se da klub nije spreman da učestvuje u aukciji za kupovinu portugalskog veziste. Dakle – dogovor bez preterane pompe ili ništa. Ako se brzo ne bude našlo rešenje, Milan će se okrenuti drugim rešenjima, iako je Sančes prvi pik.

Tokom jučerašnjeg dana odjeknula je vest da je Divok Origi definitivno dogovoren i da će biti možda i prvo pojačanje Milana ovog leta. Origi je prihvatio platu od 4.000.000 evra neto godišnje, uz ugovor do juna 2026. godine. I Origi je nekadašnji fudbaler Lila, a kako mu ugovor na Enfildu ističe na leto Milan neće morati da izdvaja novac za obeštećenje i biće jedno od onih pojačanja u skladu sa politikom kojom se vodi Paolo Maldini. Navodno se Origi već raspitivao kod sunarodnika Aleksisa Salemakersa za informacije o Milanu, radu sa Stefanom Piolijem i gradu, a ozvaničenje ovog potpisa moglo bi da se dogodi uskoro.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Tu nije kraj Milanovim planovima za leto, pošto se još jure levo krilo i to konkretno Noa Lang iz Briža, mada se mnogi pitaju šta bi to moglo da znači za Rafaela Leaa i pogotovo Anta Rebića, koji već pokrivaju poziciju levog krila. Kada se vrati sa pozajmice iz Bordoa, Jasin Adli je viđen kao prva opcija na mestu ofanzivnog veznog umesto Braima Dijaza oko čijeg statusa se još lome koplja. Takođe su u konkurenciji za tu poziciju još neka imena...

Svakako, očekujemo prilično interesantno leto na San Siru, pogotovo ako se bude slavila titula.


tagovi

Divok OrigiSven BotmanRenato SančesMilan

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara