Noa Lang, Braim Dijaz i Ruslan Malinovski (©Reuters)
Noa Lang, Braim Dijaz i Ruslan Malinovski (©Reuters)

Milan u potrazi za trekvartistom: Lomi se oko Dijaza, dve opcije u igri, Lang pik na krilu

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.03.22. | 16:32

Direktori Maldini i Masara u akciji pripreme za novu sezonu

Održava se Milan na vrhu Serije A i kako vreme prolazi sve je izvesnije da će se i drugu sezonu zaredom Liga šampiona igrati na San Siru.

Upravo iz tog razloga direktorski tandem Maldini – Masara uveliko radi na pripremi terena za letnju transfer pijacu. Mladom univerzalcu Pjeru Kaluluu već je spremljen novi ugovor, još tinja nada da bi Frank Kesi mogao da ostane iako je mnogo realnije da ode u PSŽ, Barselonu ili na neku treću adresu. Rasplet oko reprezentativca Obale Slonovače mogao bi dalje da diktira planove za leto, a kako se najavljuje na Čizmi Rosoneri će na tržištu juriti Nou Langa kao prvog pika i favorita kompletne uprave, dok će pozicija trekvartiste – ofanzivni vezni – ostati otvorena.

Izabrane vesti

Subota, 20.45: (1,32) Milan (5,10) Empoli (10,0)

Naime, Pioliju i sportskom sektoru dopada se Braim Dijaz zbog karaktera igrača za velike utakmice. Problem je, međutim, što mladi Španac i dalje ne prikazuje igre u kontinuitetu potrebne da bi na tako važnoj poziciji vodio ekipu u budućnosti.

Upravo iz tog razloga Maldini i Masara izdvojili su dve potencijalne mete za leto. Prva je Ruslan Malinovski iz Atalante, dok je druga Nedim Bajrami iz Empolija. Ukrajinac će na leto ući u poslednju godinu ugovora sa timom iz Bergama, što bi u neku ruku značilo da njegovo obeštećenje neće biti previsoko. Odnosno, u granicama Milanovih mogućnosti. Njegova tržišna vrednost procenjuje se na 30.000.000 evra. On je i ove sezone jedan od ključnih igrača u sistemu Đan Pjera Gasperinija, a dosad je postigao devet i namestio još dva gola.

Bajrami je još pristupačnija opcija, ujedno i mlađa od Malinovskog. Radi se o Albancu rođenom u Cirihu, koji je u italijanski fudbal stigao iz Grashopersa 2020. godine za simboličnih 500.000 evra. Od tada neprestano podiže nivo svoje igre, zbog čega je posle Andree Pinamontija najbolji strelac ekipe sa šest pogodaka, ujedno i prvi asistent sa pet razigravanja. Bajrami je već privukao pažnju nekoliko većih klubova u Italiji, a u Milanovom slučaju problem bi moglo da predstavlja to što nema iskustva igranja u evrotakmičenjima. Mada, Maldini i Masara su poslednjih godina retko grešili u procenama zbog čega je Milan danas legitimni kandidat za titulu. Svakako, moći će da ga vide na delu već u subotu, kada Empoli stiže u goste...

Što se Dijaza tiče, on odrađuje svoju drugu pozajmicu iz Reala. Za prvu je Milan platio 200.000 evra, da bi prošlog leta ista bila produžena do leta 2023. za sumu od 3.000.000 evra. Milan ima opciju kupovine za 22.000.000 evra, s tim da Real ima mogućnost da ga po unapred određenoj, fiksnoj ceni vrati nazad kad poželi.

Zanimljivo, Pioli sve češće isprobava sistem 4-3-3, što je viđeno i protiv Napolija u jednom trenutku, ali i pored toga strategija na tržištu se neće menjati. Noa Lang ostaje prva opcija za levu napadačku stranu i sve su misli usmerene ka ovom poslu. Milanovi direktori su već imali inicijalne razgovore sa Langovim agentima, tada im je predočeno da će cena biti oko 25.000.000 evra. Kako holandski biser drži kontinuitet dobrih igara, tako i njegova vrednost raste, pa bi pomenuta cena bila pravi bingo za Milan koji se u vreme najveće finansijske krize kluba trudi da povlači pametne poteze na tržištu i dovodi kvalitetna, mlada imena za nisku cenu.


tagovi

Noa LangRuslan MalinovskiBraim DijazNedim Bajrami

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara