Grejam Poter (Reuters)
Grejam Poter (Reuters)

Nema posao već godinu dana, ali je uredno odbio Ajaks posle 6:0

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.04.24. | 11:18

Grejam Poter očigledno ne želi da prolazi strukturalnu anarhiju kakva ga je zadesila u Čelsiju

Vekovnu sramotu Ajaks je doživeo sinoć u Roterdamu. Fajenord ga je u Klasikeru ispratio sa De Kajpa uz šest lopti u mreži, a interesantno, nepunih 24 sata nakon utakmice britanski Sky Sport plasirao je ekskluzivnu informaciju da je Grejam Poter odbio trenersku poziciju na Johan Krojf areni.

Nema Poter posao od aprila prošle godine kada je dobio otkaz u Čelsiju, ideja holandskog velikana bila je da na kraju sezone Englez preuzme kormilo od aktuelnog vršioca dužnosti Džon Van et Šipa, ali se Poter koji je Ajaksu bio ponuđen još letos, uredno zahvalio na ponudi. Jednostavno, prošao je stručnjak koji je ime izgradio sjajnim vođenjem Brajtona od 2019. do 2022. godine, haotično okruženje u Čelsiju sa novim vlasnikom Todom Bolijem, a kako slična, nestabilna situacija vlada u Ajaksu, sve ukazuje na to da je Poter želeo da izbegne već viđeno.

Izabrane vesti

Jesenas je četvorostruki šampion Evrope i najveći holandski klub u jednom trenutnu, nakratko, završio čak i na poslednjem mestu na tabeli, u međuvremenu se donekle rehabilitovao, ali je jučerašnji debakl od Fajenorda pokazao da će proći još dosta vremena dok se Kopljanici ne stabilizuju... Kako rezultatski, tako i hijerarhijski.

Očigledno je da određena vrsta anarhije vlada u Amsterdamu, jer kako drugačije objasniti da je Ajaks za nepune dve godine podelio apsolutno zaslužene otkaze trojici direktora. Počelo je od Marka Overmarsa, tvorca moćnog Ajaksa koji je pre nešto više od pola decenije igrao polufinale Lige šampiona, nastavilo se početkom ove sezone sa još jednim sportskim direktorom Svenom Mislintatom, a poslednji u nizu je Aleks Krus, udaljen zbog trgovine insajderskim informacijama.

Sky Sport piše da će se Grejam Poter, ukoliko Mančester Junajted otpusti Erika Ten Haga, na kraju sezone naći na listi kandidata za klupu Crvenih Đavola. Kako bilo, ponuda mu verovatno neće manjkati na leto zbog minulog rada u Brajtonu.

Podsetimo, Ajaks je nakon 29. odigranih utakmica na šestom mestu Eredivizije sa tek 45 osvojenih bodova. Samo teoretski bi mogao da stigne četvrtoplasirani AZ Alkmar koji je sakupio 52 boda i eventualno izbori kvalifikacije za Ligu Evrope.


tagovi

Grejem Poter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara