Njegoš Petrović (AFP)
Njegoš Petrović (AFP)

Nema sreće za Njegoša Petrovića u Granadi: Klub iz Segunde nudi spas

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.01.24. | 12:38

Srpski vezista ove sezone odigrao samo 147 minuta u elitnom rangu španskog fudbala

Nema sreće za Njegoša Petrovića na jugu Španije i Granada očigledno nije sredina gde nekadašnji fudbaler Crvene zvezde može fudbalski da napreduje. Limitirana minutaža u trećoj godini u klubu nagoveštava rastanak, a za usluge srpskog veziste zainteresovan je drugoligaš Burgos.

Lokalni mediji u severnoj španskoj provinciji tvrde da je dolaskom novog vlasnika Marsela Figolija došlo do promene transfer politike na zimskoj pijaci, te da Burgos traži pojačanja koja će mu pomoći da napadne plej-of Segunde i eventualni plasman u Primeru.

Izabrane vesti

U prvoj sezoni Petrović je uglavnom dobijao šansu sa klupe, odigrao je tek nešto više od 900 minuta u elitnom rangu španskog fudbala, a Granada je ispala iz lige. Prošle sezone u Segundi imao je značajno veću minutažu odigravši 26 utakmica, a njegov tim se ekspresno vratio u najviši rang španskog fudbala. Ali ove sezone za momka iz Krupnja tek 147 minuta na terenu - jasan znak da potraži drugu sredinu.

Burgos je trenutno 11. na tabeli Segunde, ali imajući u vidu da kaska samo tri boda za šestim mestom i plej-of zonom, borba za promociju, uz nekoliko pojačanja, deluje realno. A Burgos uporedo sa Njegošem juri i njegovog saigrača, Izraelca Šona Vajsmana. Ni on se od prošlog leta kada je stigao nije snašao u Granadi, a takmičarske 2021/22 je recimo postigao 20 pogodaka u Segundi za Valjadolid, dok je u sezoni 2019/20 u Austrijskoj eliti postigao 30 pogodaka u dresu Volfsbergera. Interesantno, nakon te sezone, zamenio ga je Dejan Joveljić.


tagovi

BurgosGranadaNjegoš PetrovićZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara