©MN Press
©MN Press

Oglasio se OFK Beograd: Želimo u Superligu i zato obnavljamo stadion

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.04.24. | 18:50

"Želimo da stvorimo sve neophodne uslove kako bismo na našem stadionu bili domaćini utakmicama u najvišem stepenu srpskog fudbala", navodi se u saopštenju lidera Mozzart Bet Prve lige Srbije

Fudbalsku Srbiju jutros je iznenadila vest, koju je u etar pustio Sportklub, da će OFK Beograd od juna svoje utakmice igrati na novootvorenom stadionu u Zaječaru, a tim povodom oglasili su se i iz kluba sa Karaburme.

U saopštenju za javnost, koje su u javnost pustili ovog popodneva, iz redova lidera Mozzart Bet Prve lige Srbije nisu se dotakli stadiona Kraljevica, ali jesu potvrdili da rade na renovirajnu sopstvenog kako bi ga 'osposobili' za utakmice najvišeg ranga srpskog fudbala.

Izabrane vesti

"Zadovoljstvo nam je da konstatujemo da su OFK Beograd i fudbalska romantika ponovo u modi, kao i da naš klub krupnim koracima grabi ka Mozzart Bet Superligi.

Želja svih u klubu je da obezbedimo superligaški status već od naredne sezone, za šta imamo dobre šanse zahvaljujući činjenici da na startu plej-ofa zauzimamo prvo mesto na tabeli Prve lige Srbije, sa 62 osvojena boda. Potrudićemo se da šampionat završimo na najbolji mogući način i tako opravdamo visoka očekivanja naše publike i vernih navijača.

Dok radimo na ostvarenju tih planova, vršimo rekonstrukciju Omladinskog stadiona na Karaburmi koji je izgrađen 1957. godine, jer želimo da stvorimo sve neophodne uslove kako bismo na našem stadionu bili domaćini utakmicama u najvišem stepenu srpskog fudbala, prvi put posle 2016. godine.

Da bi se stadion doveo u stanje u kom će moći da ugosti ekipe iz Superlige potrebno je da se izvrše temeljni radovi na unapređenju infrastrukture, instalacija, svlačionica, dela tribina, prostora za medije, medicinskog bloka, i drugih prostorija. Dok se ti radovi ne završe, naš klub će privremeno igrati utakmice van Karaburme.

Cilj nam je da se što pre vratimo na Omladinski stadion i da sezonu nastavimo igrajući na objektu u potpuno novom ruhu, po standardima koji se očekuju od kluba kao što je OFK Beograd", navodi se u saopštenju plavo-belih.

Iako u prolećnom delu sezone pruža nešto slabije partije nego u jesenjem, OFK Beograd je i dalje lider prvoligaškog karavana, a pred početak plej-ofa ima deset bodova prednosti u odnosu na drugoplasirano Jedinstvo sa Uba, odnosno 12 više od Inđije na trećoj poziciji.



tagovi

OFK BeogradMozzart Bet Prva liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara