Rai Vlut (©AFP)
Rai Vlut (©AFP)

Osuđen na dve i po godine zatvora u Holandiji, a sprema se za meč sa Spartakom

Vreme čitanja: 4min | uto. 04.04.23. | 10:44

Vezista Urala Rai Vlut izazvao novembra 2021. saobraćajnu nezgodu sa tragičnim posledicama pošto je bio pod dejstvom alkohola. Sa Bumbarima se danas bori za završnicu Kupa Rusije

Rai Vlut je jedan od najsjajnijih legionara Urala. Timu iz Jekaterinburga se pridružio tek u septembru, ali je uspeo da postigne nekoliko važnih golova - dva puta je postigao pobedonosne golove protiv Rostova, istakao se i protiv Sočija, Spartak i Torpeda. Pre toga je proveo divan period u Astani, i to sve posle nezgode koju je inicirao u rodnoj Holandiji, zbog koje bi naredne dve i po godine trebalo da provede iza rešetaka.

Sredinom novembra 2021. godine, dok je još igrao za Herakles, Vlut je u društvu prijatelja izazvao saobraćajnu nezgodu koja je dovela do smrti četvorogodišnjeg dečaka. Test je pokazao da je igrač imao 1,18 promila alkohola u krvi, a njegov automobil se kretao brzinom od 203 km/h iako je dozvoljeno 130. Najpre je krivicu preuzeo saputnik, ali je, kako su pisali lokalni mediji, Rai saznao za teške posledice, i odlučio da sve prizna.

Izabrane vesti

Ipak, nije ostao u Holandiji. Klub u kojem je Vlut igrao u to vreme odbio je da podrži igrača i nije ni tražio novac za njegov transfer, pa je vezista besplatno otišao u Astanu. Istakao se u Kazahstanu sa sedam pogodaka i dve asistencije u 19 mečeva i privukao pažnju Urala, pa se početkom septembra 2022. preselio u Jekaterinburg za 250.000 evra.

Paralelno, vodila se tužba. Iako se Rai preselio u Rusiju - što je izazvalo sumnju da li će da izvrši potencijalnu kaznu - on je više puta izjavljivao da ne namerava da se krije od pravde, takođe ne želi da se krije u Rusiji, i da je spreman za bilo kakav ishod događaja. Vezista je svoje reči potkrepio delima. U martu je posetio Holandiju na saslušanjima, ali se kasnije vratio u Jekaterinburg. Suđenje je proteklo bez njega i epilog je da je Vlut osuđen na dve i po godine zatvora.

16.00: (2,90) Ural (3,30) Spartak (2,30)

Holandska štampa prenosi detalje presude: Rai je dobio tako malu kaznu jer se iskreno pokajao, nije se krio i, što je najčudnije, "oštećen je u karijeri zbog povećane pažnje medija o toku istrage".

Predstavnik za štampu Urala

P

avel Zavjalov


je u razgovoru za Sport Ekspres reagovao na informacije holandskih medija o kazni lišavanjem slobode prvotimca Bumbara.

"Ova informacija je došla iz holandskih medija. Nemamo nikakvu potvrdu. Vlut je u Jekaterinburgu i priprema se za meč protiv Spartaka u Kupu Rusije", saopštila je pres služba Urala.

Ural u utorak igra revanš susret polufinala Kupa Rusije protiv Spartaka, gde posle remija 1:1 u prvom okršaju pre mesec dana u Moskvi ima odličnu priliku da se nađe u završnici.

Pošto je vrlo slabo počeo sezonu i odmah se fiksirao na dnu tabele, situacija u ekipi iz Jekaterinburga je sa svakim kolom postajala sve teža. Imenovanje Viktora Gončarenka na mesto trenera radikalno je promenilo stanje stvari. Ne odmah, ali kormilar je uspeo da pronađe pristup igračima i čak pre zimske pauze Bumbari su izašli iz opasne zone i uspeli da se otrgnu od nje. Ural je sada 10. na tabeli sa 25 bodova, sa šest poena više od zone plej-auta. Pošto su u prošlom kolu izgubili 2:0 od Zenita, Bumbari su pretrpeli drugi poraz u nizu.

Spartak u celini sezonu provodi na veoma visokom nivou. U prvom delu kampanje izabranici Giljerma Abaskala su čak nekoliko puta stizali do vrha tabele u Premijer ligi, ali nisu uspeli da se tu održe. Ipak, Spartak je na zimsku pauzu otišao kao pretendent na titulu, jer su crveno-beli bili na par koraka iza Zenita.

Međutim, odmor je učinio svoje i Spartak je odigrao nekoliko neobičnih mečeva, izgubio bodove i ne samo ispao iz šampionske trke, već je istisnut i sa druge pozicije. Crveno-beli trenutno zauzimaju treće mesto na tabeli i zaostaju već 10 bodova za Zenitom, dok drugoplasirani Rostov ima poena više. Remi bez golova sa Ahmatom u prošlom kolu produžio je niz Spartaka bez trijumfa na tri susreta.



-----------

Po

čela je trka za pola miliona dinara dnevno!!!



DANAŠNJI IZAZZOV:


pogodi dve utakmice 4+

-----------

KUP RUSIJE (PREMIJERLIGAŠKI KOSTUR) – POLUFINALE, REVANŠI

Utorak

16.00: (2,90) Ural (3,30) Spartak (2,30), prvi meč 1:1

Sreda

18.30: (1,72) CSKA (3,50) Krila Sovjetov (4,50), prvi meč 2:2

KUP RUSIJE (REGIONALNI KOSTUR) – POLUFINALE

Utorak

18.30: (1,40) Dinamo Moskva (4,30) Akron (7,50)

Četvrtak

19.00: (2,10) Krasnodar (3,35) Rostov (3,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup RusijeUralSpartak MoskvaRai Vlut

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara