Dušan Bajić (© MN Press)
Dušan Bajić (© MN Press)

Proleter bi da probije beton Radnika: Ne odričemo se mesta u plej-ofu

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.03.22. | 17:43

„Nadam se da je utakmica prethodnog kola u Kruševcu pokazatelj da se vraćamo u ritam“, kaže trener Bajić

Sjajno otvaranje kalendarske godine, pa tunel iz kog bi fudbaleri Proletere mogli da izađu pod uslovom da savladaju Radnik iz Surdulice i tako direktnog konkurenta za plasman u plej-of obiću na tabeli.

Posle ohrabrujućeg remija u Kruševcu, u taboru superligaša sa Slane bare se nadaju da bi na „Karađorđu“ napokon mogli da urade ono što nisu od 4. decembra kad su u Novom Sadu bili bolji od Metalca. U međuvremenu tri poraza kod kuće i šansa da se to promeni u subotu od 14.30.

Izabrane vesti

Nisam zadovoljan bodovnim učinkom. Malo ko se nadao da ćemo posle pobede u Kragujevcu na početku, osvojiti još samo bod u naredna četiri kola. U svakom smislu smo podbacili protiv Spartaka, nismo ličili na ekipu koja je dobro namučila Crvenu zvezdu. Nadam se da je utakmica prethodnog kola u Kruševcu pokazatelj da se vraćamo u ritam dobrih igara koje će ispratiti i pozitivni rezultati“, istakao je Dušan Bajić.

Šef stručnog štaba Proletera svestan je težine izazova sa ekipom Dušana Đorđevića.

„Otkako sam došao na mesto šefa stručnog štaba Proletera igramo pod imperativom pobede. Tako će biti i u meču sa Radnikom. Podatak da tim iz Surdulice na pet mečeva u prolećnom delu prvenstva nije primio ni gol govori da se radi o čvrstoj, disciplinovanoj i dobro vođenoj ekipi. Imamo iskustvo igranja pod pritiskom i nadam se da nam se neće ponoviti utakmica kao protiv Spartaka“.

Glavni cilj ekipe je plasman među prvih osam ekipa na tabeli, što bi donelo psihološko rasterećenje.

„Mišljenja sam da će Crvena zvezda, Partizan, Čukarički i Vojvodina zauzeti prve četiri pozicije, prati ih TSC, ali i Voždovac, koji je pobedom u Lučanima napravio veliki korak ka cilju. Zbog ujednačenosti timova teško je prognozirati krajnje pozicije. Proleteru bi plasman u plej-of doneo rasterećenost, dok plej-aut povlači borbu za opstanak. Iako će biti teško, ne odričemo se mesta među osam najboljih, uradićemo sve kako bi ga izborili“.

Najveći problem Proletera je u saznanju da im je za zalenim stolom oduzeta pobeda iz duela sa niškim Radničkim.

Mi smo tri boda osvojili na terenu. Ne bih da komentariše ostale stvari koje su se dešavale kasnije, sigurno je gubitak bodova negativno uticao na sve u klubu. Za oduzimanje poena igrači i ja saznali smo iz medija posle poraza u Lučanima, tako da smo tog dana izgubili šest bodova. Nemoguće je da tako nešto ne ostavi trag“, dodao je Dušan Bajić.

STEFAN TOMOVIĆ MEĐU NAJVEĆIM PROSPEKTIMA LIGE

Uzdaju se u Proleteru u prvog strelca tima, Stefana Tomovića, mladog vezistu koji je bio strelac na susretima sa Crvenom zvezdom i Napretkom, a na kontu već ima osam golova.

Dosta pažnje poklanjamo mlađim igračima. Stefan Tomović se izdvojio igrama i pogocima, sigurno je u ovom trenutku jedan od najperspektivnijih mladih igrača u ligi. Šansu dobro koriste i Luka Serdar, Kadir Pepić, Strahinja Stojanović, Veljko Mladenović, Nikola Marijanović i Jovan Ilić“, nabraja Bajić.

 


tagovi

Dušan BajićProleter Novi Sad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara