Kvinsi Promes (©AFP)
Kvinsi Promes (©AFP)

Promes napada Ural posle krađe

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.03.23. | 12:01

Spartak u prvom meču polufinala Kupa Rusije dočekuje Bumbare

Žreb Kupa Rusije pomoći će Spartaku i Uralu da se umore jedni od drugih. Od početka marta do prvih dana aprila timovi će se sastati tri puta. Početna utakmica je održana pre 10 dana u prvenstvu, a naredna je zakazana za utorak veče u prvom susretu polufinala najmasovnijeg nacionalnog takmičenja u Moskvi, u Otkritije Areni (18.00).

Protekli međusobni obračun crveno-belih i Bumbara okončan je kontroverznim remijem 2:2. Ural dva puta imao prednost, ali svaki put Spartak oporavljao. Naposletku je zatresao mrežu u završnici, ali su ga arbitri poništili iz krajnje nerazumljivih razloga iako su gledali VAR. Toliko je bilo evidentno da je pogodak Soboleva bio regularan, da su ruski mediji odmah izvestili da je moskovski tim bezočno pokraden i sapleten u šampionskoj trci sa Zenitom.

Izabrane vesti

Zbog tog kiksa, Spartak na 11 kola pre kraja sezone zaostaje osam bodova za braniocem krune iz Sankt Peterburga. Nema toliko šansi da prestigne plavo-belo-plave, pa Moskovljani žele uspeh u Kupu. Ekipa Giljerma Abaskala, za razliku od istog Zenita, ostao je u elitnoj diviziji Kupa, gde se CSKA smatra jedinim pravim konkurentom u trci do finala.

18.00: (1,75) Spartak Moskva (3,50) Ural (4,40)

Da bi se sastao sa vojnim timom, Spartak treba da pobedi Ural u dva meča, dok Armejci treba da budu bolji od Krila Sovjetova. Na papiru, lakši posao čeka crveno-bele, jer su prethodnih godina lako izlazili na kraj sa ekipom iz Jekaterinburga. Neporaženi su od Bumbara u sedam minulih dvoboja, a dobili su četiri od proteklih pet. Trebalo je i pomenuti poslednji dvoboj da arbitar Meškov nije "stavio povez na oči".

No, bilo prošlo. Mora se priznati da Spartak ima mnogo problema u odbrani, u svakom meču u poslednje vreme primio je barem dva gola. Pored toga, igra veoma pristojno, napadački je raspoložen zahvaljujući Kvinsiju Promesu, koji je postigao 101 gol za Spartak i u odličnoj formi.

Ipak, ne treba zaboraviti da Jekaterinburžani uopšte nisu isti kao u prvom delu sezone. Posle dugog niza poraza u uvodnom delu kampanje ne poznaju gorčinu neuspeha u prethodnih 15 mečeva. Čak 10 od tih 15 okončano je slavljem tima Viktora Gončarenka, koji je potpuno oživeo tim u kojem je jedan od aduta srpski krilni igrač Lazar Ranđelović.

Spartak je favorit zbog jakog sastava i domaćeg terena, ali Ural ne sme da se potceni. Bumbari igraju veoma stabilno i u nizu bez poraza su uznemirili rivale kao što su Rostov, Lokomotiva, CSKA i isti Spartak.

U svih ovih 15 susreta, narandžasto-crni su postigli pogodak, a Spartak u poslednjim utakmicama ne blista igrom u odbrani. Primio je šest golova u tri meča, uključujući dva od Fakela. Ural je u stanju da ponovo uznemiri crveno-bele, ali će sigurno naći odgovor. Na startu će se sigurno pojaviti Kvinsi Promes, koji će povući ekipu u odsustvu suspendovanog Soboleva.

KUP RUSIJE (PREMIJERLIGAŠKI KOSTUR) – POLUFINALE, PRVI MEČEVI

Utorak

18.00: (1,75) Spartak Moskva (3,50) Ural (4,40)

Sreda

15.30: (2,65) Krila Sovjetov (3,15) CSKA Moskva (2,55)

KUP RUSIJE (REGIONALNI KOSTUR) – ČETVRTFINALE, PRVI MEČEVI

Utorak

15.30: (3,80) Akron (3,30) Lokomotiva Moskva (1,93)

Sreda

13.00: (2,35) Ahmat (3,25) Krasnodar (2,85)

18.00: (1,40) Zenit (4,30) Dinamo Moskva (7,25)

Četvrtak

16.00: (2,70) Nižnji Novgorod (2,85) Rostov (2,75)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kup RusijeSpartak MoskvaUral

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara