Fudbaleri Pari Sen Žermena (©Reuters)
Fudbaleri Pari Sen Žermena (©Reuters)

PSŽ u igri za triplu krunu: Embape prevrtao očima u Marselju, ali Enrike ne može bez njega

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.04.24. | 14:45

Kup Francuske: Sveci večeras (21.00) domaćini Renu u polufinalu. Ove sezone, tim iz Bretanje odoleo (1:1) na Parku prinčeva u Ligi 1

Pari Sen Žermen sa samo jednim Galaktikosom, Kilijan Empapeom, bez Nejmara, Lionela Mesija, Marka Veratija i Serhio Ramosa, zasad ima savršenu sezonu. Odbrana trona u Francuskoj je izvesna, a posle dva bolna ispadanja u osmini finala Lige šampiona, lako je savladan Sosijedad u dvomeču i izboreno četvrtfinale evroelite. Tim Luisa Enrikea u igri je za triplu krunu.

Na Parku prinčeva večeras (21.00) stiže Ren u drugom polufinalu. Prvo je dobio Lion Nemanje Matića koji je lako pobedio Valensijan sa 3:0 i obezbedio meč sledećeg maja na Sent Deniju u Parizu.

Izabrane vesti

Enirke je za vikend zamenio Kilijana Embape protiv Marselja na Velodromu, što se budućem igraču Reala nije svidelo, pa je zakolutao očima, ali bi najbolji fudbaler današnjice trebalo da bude u prvoj postavi protiv ekipe iz Bretanje.

21.10: (1,40) PSŽ (4,70) Ren (8,00)

Pari Sen Žermen juri 15. trofej u kupu, dok Ren želi preko ovog takmičenja da izbori Evropu i ponovi uspeh iz 2019. godine kada je na penale stigao do pehara, upravo posle pobede nad Svecima na najvećem stadionu u Francuskoj gde igra reprezentacija.

Tim Luisa Enrikea je do polufinala eliminisao Orlenas, Brest i Nicu i ima prednost domaćeg terena. Igra se samo jedan meč. Španac je upozorio igrače da moraju da daju više ako žele u finale.

Vreme je da dobijemo dodatnu motivaciju. Finale Kupa je veliki podsticaj za naš tim. Igra se jedan meč. Ovo je kao revanš kvalifikacija za Ligu šampiona”, rekao je u najavi nekadašnji trener Barselone i Rome i Selte i bivši selektor Crvene furije.

Očekuje se da će partneri Embapeu u špicu da budu Kolo Muani i Usman Dembele, letnja pojačanje iz Ajntrahta i Barselone.

Sveci su raspucani, dali su 11 golova na tri poslednja meča. Ren je za vikend poražen od Strazbura sa 2:0, tek je osmi u Ligi 1. U ovom šampionatu u duelu ovih klubova, bolji je bio PSŽ koji je pobedio u Bretanji sa 3:1, dok je na Parku prinčeva bilo 1:1.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

KUP FRANCUSKE - POLUFINALE

Utorak

Lion - Valensijan 3:0 (0:0)

/Lakazet 51, 57, Orban 75/

Sreda

21.10: (1,40) PSŽ (4,70) Ren (8,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Pari Sen ŽermenKup FrancuskeKilijan Embape

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara