Rezzime jučerašnjeg dana (ponedeljak): Najviše besa zbog Atalante i Fjorentine

Vreme čitanja: 4min | uto. 16.04.24. | 07:59

Pročitajte ko vam je doneo novac 15. aprila, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

ZAOKRUŽENO

ALANJA - GALATASARAJ (tip 2, kvota 1,47) - rezultat 0:4

Sva je prilika da će se računi u turskoj eliti svoditi u smiraj sezone, u pretposlednjem kolu kada se sudare Galatasaraj i Fenerbahe. Jer već duže vreme razlika između lidera i gradskog mu rivala koji gleda u leđa, svega dva boda. Fenerbahče uspe da prestigne Galatu kada igra u ranijem tereminu, ali ne i da se krajem runde zadrži na čelnoj poziciji. Tako je bilo i u 32. kolu. Fener je juče pobedio Karagumruk, ali ne da Galata arhineprijatelju da zadrži prednost. Istanbuski tim je na gostovanju izmaltretirao Alanju i vratio se na vrh tabele - 0:4.

Opširnije OVDE.

ČELSI - EVERTON (tip 1, kvota 1,75) - rezultat 6:0

Doveden u smiraj letnjeg prelazog roka iz Sitija za 47.000.000 evra bez gotovo ikakvog premijerligaškog iskustva, Palmer je tada označen kao još jedan vrlo riskantan potez uprave londonskog kluba, ali odavno već niko ne sumnja da će biti centralna figura na Stamford Bridžu u godinama što dolaze, a koji su mu krajnji dometi niko više ne može ni da pretpostavi, posebno ne posle četiri komada koje je spakovao Evertonu u poslednjem meču 33. kola Premijer lige - 6:0 (4:0). Leva noga, glava, pa onda i desna noga. Do savršenog het-trika stigao je Palmer za nepunih pola sata utakmice sa Evertonom. U 13. minutu ponizio je Džarada Brantvajta pre nego što je odigrao dupli pas sa Nikolasom Džeksonom, a onda sa ivice šesnaesterca poslao loptu uz samu stativu, u 18. čelom u mrežu smestio odbitak iz peterca, da bi u 29. presekao neprecizno dodavanje Džordana Pikforda i kaznio njegovu neopreznost lob udarcem slabijom nogom sa tridesetak metara udaljenosti.

Opširnije OVDE.

SILKEBORG - NORDSJELAND (tip 2, kvota 1,83) - rezultat 0:1

Minimalna, ali vrlo važna pobeda Nordsejalnda nad Silkeborgom, koja je tim Johanesa Torupa vratila u borbu za plasman u Evropu. Tri boda gostima doneo je Šjelderup u prvom minutu drugog poluvremena.

LUDOGOREC - ARDA (tip 1, kvota 1,20) - rezultat 2:0

Maršira Ludogorec bugarskim prvenstvom, a ove večeri protiv Arde upisao je i 12. uzastopnu pobedu. Do nje je došao pogocima Duaha i Pjotrovskog u drugoj polovini prvog poluvremena, a crveni karton gostujućeg fudbalera Miteva početkom nastavka značajno mu je olakšao posao do kraja.

VARNAMO - MALME (tip 2, kvota 1,33) - rezultat 0:4

Odlično je Malme počeo novu sezonu. I u trećem kolu bio je poprilično ubedljiv. Varnamo nije imao nikakve šanse. Već u šestom minutu Malme je načeo domaćina, a po isteku pola sata fudbala duplirao je prednost. Međutim, nije se ni tu gostujući tim zaustavio pa je početkom drugog poluvremena još jednom zatresao mrežu, da bi u završnici zadao konačan udarac.

ĆEZENA - RECANATEZE (tip 1, kvota 1,30) - rezultat 3:0

Obezbedila je Ćezena povratak u viši rang, ali ne želi da stane. Večeras je protiv Recanatezea upisala šestu vezanu pobedu, najubedljiviju u tom nizu. Već posle uvodnih 20 minuta domaćin je imao dva gola prednosti, a potvrda trijumfa stigla je u samoj završnici meča.

PRECRTANO

ATALANTA - VERONA (tip 1, kvota 1,48) - rezultat 2:2

Liverpul je na Enfildu raznela, ali jednog od italijanskih davljenika što će se do kraja sezone boriti za opstanak, nije pobedila. Atalanta se ozbiljno kocka sa mestom u Ligi šampiona, deluje da pušta mesto u elitnom takmičenju niz vodu, jer kada vam u goste dođe brodolomnik i gubi na poluvremenu sa 2:0, ne smete ga vratiti u život, ne smete mu baciti pojas za spasavanje - 2:2.

Opširnije OVDE.

FJORENTINA - ĐENOVA (tip 1, kvota 2,05) - rezultat 1:1

Svi timovi iz vrha italijanske Serije A su prethodnih nedelja ispuštali bodove, međutim, niko kao ekipa Vinćenca Italijana, koja kao da je zaboravila kako se pobeđuje. Ni sa kim od kraja februara nije uspela da izađe na kraj, a trend loših rezultata nastavila je na Artemio Frankiju u 32. kolu protiv Đenove - 1:1 (0:1).

Opširnije OVDE.

VIZELA - ŠAVES (tip 1, kvota 2,05) - rezultat 0:1

Duel dva poslednjeplasirana tima portugalskog šampionata pripao je dovečerašnjem fenjerašnju. Šaves je kao gost uspeo da savlada Vizelu i tako je zakuca za dno, a pobednika je odlučio defanzivac Vizele pošto je zatresao svoju mrežu u finišu prvog poluvremena.

OSASUNA - VALENSIJA (tip 1, kvota 2,50) - rezultat 0:1

Igra sezonu iz snova Ante Budimir u Osasuni. Snažni napadač teroriše štopere u Primeri kada god mu se ukaže šanse, i dalje je legitiman kandidat za prvog strelca španskog prvenstva. Mogao je još ove večeri Ante Budimir da se izjednači sa Ukrajincem Dobvikom, i stigne do 17 pogotka u Primeri. Umesto toga Ante Budmir se obrukao za sve pare. Najtamniju sekvencu karijere imao je Budimir u finišu večerašnjeg duela sa Valensijom. Prvo se izborio za jedanesterac, a potom se odlučio da prilikom šuta sa 11 metara glumi majstora. A on to, zapravo, nije. Skoro da je promašio loptu koja se jedva dogegala do gola Valensije. Uhvatio se stručni štab Osasune za glavu, Budimir je gledao u nebo, svestan da će postati viralna zabava. Na kraju je Valensija slavila minimalnim rezultatom (1:0), iako je Osasuna i pre penala Budimira imala nekoliko kolosalnih šansi. Presudio je gol Alemedie u 18. minutu.


tagovi

rezzime danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara