©AFP
©AFP

Fjorentina zaboravila kako se pobeđuje, Evropa sve dalje...

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.04.24. | 20:42

Đenova odnela bod sa stadiona Artemio Franki, mogla i sva tri...

Dugo je Fjorentina bila kandidat za plasman u Evropu - nije ni Liga šampiona bila potpuno nerealan scenario - ali kako se sezona bliži kraju, tako ambicije kluba iz Firence umiru.

Svi timovi iz vrha italijanske Serije A su prethodnih nedelja ispuštali bodove, međutim, niko kao ekipa Vinćenca Italijana, koja kao da je zaboravila kako se pobeđuje. Ni sa kim od kraja februara nije uspela da izađe na kraj, a trend loših rezultata nastavila je na Artemio Frankiju u 32. kolu protiv Đenove - 1:1 (0:1).

Izabrane vesti

Posle petog vezanog kiksa u prvenstvu Fjorentina je ostala na desetoj poziciji sa 44 bodova, sedam manje od šestoplasirane Atalante, dok je Đenova na 12. poziciji sa 39.

Mogao je tim Alberta Đilardina posle gostovanja u Firenci i da se približi večerašnjem rivalu na tabeli, budući da je kratko imao prednost, ali se u drugom poluvremenu 'ugasio' što je domaćin umeo da kazni.

Budući da ga u četvrtak očekuje revanš četvrtfinala Lige konferencije sa Plzenjom (prvi meč 0:0), Italijano je značajno promešao karte za večerašnji susret i na klupi ostavio trojicu standardnih defanzivaca Nikolu Milenkovića, Dodoa i Kristijana Biragija, bez kojih je domaćin izgledao poprilično ranjivo u prvom poluvremenu. Posle ne preterano sadržajnog početka utakmice, Đenova je sredinom prvog poluvremena imala dve vrlo dobre prilike preko Kejleba Ekubana. Ipak, Pjetro Teraćano prvo mu je spustio rampu, a onda je posle kornera napadač iz Gane prebacio čitav gol.

U smiraj prvog poluvremena Đenova je uspela da materijalizuje bolju igru, mada joj je u tome značajno pomogla poslednja linija Fjorentine. Martinez Kvarta je poslao katastrofalan pas unazad ka Luki Ranijeriju, Žunior Mesijas ga presekao, a nakon što je Teraćano i njemu 'skinuo' zicer, Fabijano Parizi je zakasnio sa startom i skrivio jedanaesterac koji je u pogodak pretvorio Albert Gudmundson u 42. minutu.

Međutim, prednost Grifona trajala je kratko, jer Fjorentina je ekspresno pokazala reakciju i desetak minuta po povratku sa odmora izjednačila rezultat preko Džonatana Ikonea. Reagovao je Italijano trostrukom izmenom samo minut kasnije želeći da što pre dođe do preokreta, ali uprkos totalnoj inicijativi u drugom poluvremenu oličenom u dvocifrenom broju udaraca nije ga dočekao. Na kraju je, u 84. minutu na teren poslao i Nikolu Milenkovića i smanji opasnost od potencijalnih kontri.

SERIJA A – 32. KOLO

Petak

Lacio - Salernitana 4:1 (3:1)

/Anderson 7, 35, Vesino 14, Isaksen 87 - Čauna 16/

Subota

Leče – Empoli 1:0 (0:0)

/Sansone 89/

Torino – Juventus 0:0

Bolonja - Monca 0:0

Nedelja

Napoli – Frozinone 2:2 (1:0)

/Politano 16, Osimen 63 – Čedira 50, 73/

Sasuolo - Milan 3:3 (2:1)

/Pinamonti 4, Lorjente 10, 53 - Leao 20, Jović 59, Okafor 84/

Prekinuto: Udineze - Roma

Inter - Kaljari 2:2 (1:0)

/Tiram 12, Čalhanoglu 74 - Šomurodov 65, Viola 83/

Ponedeljak

Fjorentina - Đenova 1:1 (0:1)

/Ikone 54 - Gudmundson 42pen/

Atalanta - Verona (u toku)



tagovi

ĐenovaFjorentinaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara