Kol Palmer (©Reuters)
Kol Palmer (©Reuters)

Eksplozija Kola Palmera u aprilu: Četiri komada za sat vremena i epitet prvog strelca lige!

Vreme čitanja: 4min | pon. 15.04.24. | 22:57

Deliće ga sa Erlingom Halandom, koji takođe ima 20 pogodaka u Premijer ligi ove sezone

Bila je to krajnje neprijatna situacija za Kola Palmera. Nakon što je 'izmislio' još jednu pobedu svojoj ekipi protiv Njukasla (gol i asistencija) vezista Čelsija pojavio se pred kamerama, a Tim Šervud pred njim konstatovao kako su mu 'neophodni bolji saigrači', kao da je očekivao da će Palmer klimnuti glavom u znak odobravanja. Razumljivo, Palmer to nije mogao, makar ne javno, mada suštinski bivši trener Aston Vile i Totenhema ništa pogrešno nije rekao.

Jer zaista je teško i pretpostaviti gde bi Čelsi bio da nema momka iz Mančestera. Doveden u smiraj letnjeg prelazog roka iz Sitija za 47.000.000 evra bez gotovo ikakvog premijerligaškog iskustva, Palmer je tada označen kao još jedan vrlo riskantan potez uprave londonskog kluba, ali odavno već niko ne sumnja da će biti centralna figura na Stamford Bridžu u godinama što dolaze, a koji su mu krajnji dometi niko više ne može ni da pretpostavi, posebno ne posle četiri komada koje je spakovao Evertonu u poslednjem meču 33. kola Premijer lige - 6:0 (4:0).

Izabrane vesti

Praktično otkako se u oktobru ustalio u startnoj postavi 21-godišnji Englez ne prestaje da oduševljava navijače Čelsija, međutim, onim što radi u poslednjih mesec dana ostavlja sve bez teksta na Ostrvu. Gol i asistencija protiv Njukasla, pa ista porcija i Lesteru u FA kupu, dva gola Barnliju, het-trik protiv Mančester Junajteda i onda fudbalska eksplozija na Stamford Bridžu ovog ponedeljka i četiri pogotka u mreži Evertona. Samo u poslednjih šest utakmica postigao ih je 11 u svim takmičenjima, a ukupno u Premijer ligi od početka takmičarske godine okruglo 20, pa je od večeras zajedno sa Erlingom Halandom vodeći strelac lige. Podsetimo, ima i devet asistencija.

Leva noga, glava, pa onda i desna noga. Do savršenog het-trika stigao je Palmer za nepunih pola sata utakmice sa Evertonom. U 13. minutu ponizio je Džarada Brantvajta pre nego što je odigrao dupli pas sa Nikolasom Džeksonom, a onda sa ivice šesnaesterca poslao loptu uz samu stativu, u 18. čelom u mrežu smestio odbitak iz peterca, da bi u 29. presekao neprecizno dodavanje Džordana Pikforda i kaznio njegovu neopreznost lob udarcem slabijom nogom sa tridesetak metara udaljenosti.

Da stvar bude neverovatnija, mogao je već u prvom poluvremenu Palmer još jednom da se upiše u strelce samo da između prvog i drugog pogotka nije požurio na oštar centaršut sa levog boka i tako propustio priliku da sa metar ubaci loptu u nebranjenu mrežu. Ipak, ono što nije uspeo tada, jeste po isteku sat vremena igre kada je iznudio penal, a zatim ga uspešno i realizovao.

Situacija oko penala delimično je pokvarila kompletan utisak, jer želeo je prvo da ga izvede Noni Madueke, potom i Nikolas Džekson, i čak obojica ušli u žustru raspravu sa Palmerom, kao da su zaboravili da se utrkuje sa Halandom za Zlatnu kopačku Premijer lige, a onda se umešao Konor Galager i predao mu loptu.

Osim tog detalja, zbog kojeg će mu navijači Čelsija bez ikakve sumnje zameriti, Džekson je takođe odigrao vrlo dobru partiju. Odložio je loptu Palmeru kod prvog gola, a u smiraj prvog poluvremena i sam se upisao u strelce, pa je tako i sam došao do dvocifrenog broja pogodaka u Premijer ligi.

Tačku na mučenje Evertona, od kojeg je jedino Arsenal na više utakmica sačuvao mrežu u Premijer ligi ove sezone, stavio je u 90. minutu mladi rezervista Alfi Gilhrist. Da su okolnosti drugačije 20-godišnji defanzivac verovatno bi se našao na naslovnicama ostrvske fudbalske štampe, ali one će u utorak ujutru biti rezervisane za Kola Palmera.


PREMIJER LIGA – 33. KOLO

Subota

Njukasl - Totenhem 4:0 (2:0)

/Isak 30, 51, Gordon 32, Šer 87/

Brentford - Šefild Junajted 2:0 (0:0)

/Arblaster 64ag, Onjeka 90+3/

Barnli - Brajton 1:1 (0:0)

/Braunhil 74 - Murić 79ag/

Mančester Siti - Luton 5:1 (1:0)

/Hašioka 2ag, Kovačić 64, Haland 76pen, Doku 87, Gvardiol 90+3/

Notingem Forest - Vulverhempton 2:2 (1:1)

/Gibs-Vajt 45+1, Danilo 57 - Kunja 40, 62/

Bornmut - Mančester Junajted 2:2 (2:1)

/Solanki 16, Klajvert 36 - Fernandes 31, 65pen/

Nedelja

Liverpul - Kristal Palas 0:1 (0:1)

/Eze 14/

Vest Hem - Fulam 0:2 (0:1)

/Pereira 9, 72/

Arsenal - Aston Vila 0:2 (0:0)

/Bejli 84, Votkins 86/

Ponedeljak

Čelsi - Everton 6:0 (4:0)

/Palmer 13, 18, 29, 64pen, Džekson 64, Gilhrist 90/



tagovi

Kol PalmerČelsiEvertonPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara