Slavlje fudbalera Santa Klare (@Reuters)
Slavlje fudbalera Santa Klare (@Reuters)

Santa Klara primila dva gola s igračem više, Partizan da se pripazi Karlosa Žuniora

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.08.21. | 23:46

Odbrana rivala crno-belih očito je "bušna" i biće velika šansa...

Nisu strah i trepet, daleko od toga - utisak je čak da to nije kvalitativni nivo Sočija - ali nisu ni naivni. Partizanu otud poziv na oprez i jasna slika koga treba da se čuva kad u četvrtak istrči na teren stadiona Sao Migel u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu konferencija. U poslednjem nedeljnom susretu portugalske Primeire Santa Klara je odigrala nerešeno sa Moreirenseom (2:2) čime je upisala prvi bod u novom šampionatu. Podsetimo, ovaj tim poražen je u prvom kolu od Tondele (0:3), a večerašnji rezultat ne može se smatrati zadovoljavajućim pošto su gosti od 77. minuta igrali bez isključenog Rodriga Konseisaoa.

Zanimljivo, čak tri gola postignuta su od 90. do 100. minuta, od čega su dva bila sa penala.

Izabrane vesti

Napadač i najvredniji igrač Santa Klare - Karlos Žunior (3.500.000 evra), imao je ulogu junaka u džepu, ali mu ju je Andre Luis doslovce oteo u desetom minutu sudijske nadoknade. Iskusni Brazilac i najbolji igrač Santa Klare ima 26 godina, prošle godine mu 15 pogodaka obezbedilo mesto idealnih 11 portugalskog prvenstva, međutim očito da ga prestižno priznanje nije opilio već je nastavio da rešeta i u novoj sezoni.

Žunior je prvi gol postigao u 58. minutu, kada je pokazao izvrsnu snalažljivost na malom prostoru, da bi pogotkom sa bele tačke u petom minutu sudijske nadoknade, pomisli su svi u tom trenutku, doneo tri boda domaćinu.

I onda prava drama. Andre Luis, čovek koji je iznudio prvi penal na utakmici, onaj za Moreirense u 90. minutu, posle odličnog ubacivanja iz slobodnog udaraca najviše skače i pogađa za 2:2.

Sa igračem više Santa Klara je dozvolila da primi dva gola i ostane bez celog plena...

Jasno je kao dan da Partizanov rival ima pregršt manjkavosti u poslednjoj liniji, da mu koncentracija nije jača strana, ali isto tako lako je uočljivo da će momci iz poslednje linije srpskog tima imati podosta posla da ukrote Karlosa Žuniora.

Santa Klara počela je utakmicu u formaciji 3-4-3, sa Rikardom na golu, Viljanuevom, Rafaelom Ramosom i Mansurom u poslednjoj liniji, Žoaom Afonsom, Koštinjom, Paulo Enrikeom i Moritom u sredini, odnosno Rui Kostom, Linkolnom i Karlosom Žuniorom kao udarnom trojkom.

Podsetimo, Santa Klara je proletos, osvojivši šesto mesto u Primeiri, napravila najveći uspeh i to u godini kada proslavlja 100. rođendan. Radi se o malom klubu iz mesta Ponta Delgada koje se nalazi na Azorskim ostrvima. Arhipelag je udaljen čak 1.500 kilometara od od najzapadnije tačke na evropskom kontinentu, tako da će pored solidnog rivala i dug put biti ozbiljan "rival" beogradskim crno-belima.

PRIMEIRA - 2. KOLO

Petak

Estoril - Gimarais 0:0

Subota

Vizela - Tondela 2:1 (0:1)

/Kiko 52, Šetin 90+8 - Pedro 39pen/

Benfika - Arouka 2:0 (2:0)

/Voldšmit 38, Jaremčuk 43/

Braga - Sporting 1:2 (0:1)

/Ruiz 90+2 - Kabral 40, Pote 50/

Nedelja

Portimonense - Žil Visente 0:1 (0:0)

/Lino 60/

Famalikao - Porto 1:2 (0:2)

/Ričeli 56 - Toni Martinez 13, 43/

Santa Klara - Moreirense 2:2 (0:0)

/Karlos Žunior 58, 90+5 - Jan Mateus 90pen, Andre Luis 90+10/

Ponedeljak

20.00: (2,70) Boavista (2,95) Fereira (2,90)

22.15: (2,60) Belenenses (2,95) Maritimo (3,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeiraFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara