Usman Dembele (©Reuters)
Usman Dembele (©Reuters)

Sine, to se ne radi… Dembele se malo zaneo, imaće vatren doček kao ‘izdajnik’ Figo

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.04.24. | 13:25

Francuz zaboravio da je do juče bio u Barseloni, kakvu je podršku imao kada je bio povređen. Prilično burno je proslavio gol i navukao gnev navijača

Postoje nepisana pravila, neke stvari se jednostavno ne rade. Kada se već na njih odlučite, onda morate da budete spremni da snosite posledice. Luis Figo je na prelasku između vekova ujeo za srce navijače Barselone odlukom da pređe u Real Madrid. Dobio je katalonski klub kompenzaciju za taj transfer, kasa je dobrano popunjena, no to nije moglo da bude nikakva uteha.

U to vreme Kamp Nou nije bivao preplavljen turistima, emocija i identifikacija – ona prava – sa klubom bile prisutne, pa je ‘izdajnik’ imao ‘vruć’ doček. Policija kraj terena, a na njemu pregršt predmeta. Bacao je šta je ko imao – čaše, flaše, kovanice… Teško da se u današnje vreme tako nešto može videti u Kataloniji, ali posle nedoličnog ponašanja i priločno burne proslave gola Usmana Dembelea na Parku prinčeva, reakcije će biti. Makar salvi zvižduka i uvedljivog skandiranja. Jer, navukao je gnev navijača.

Izabrane vesti

Francusko krilo je zaboravilo da je skoro do juče bilo u katalonskom klubu, a na pameti mu nije bila ni ona da uvek treba biti zahvalan. Bio je euforičan Usman Dembele nakon što je početkom drugog poluvremena zakucao loptu pod prečku gola koji je branio Mark Andre ter Štegen. Otišao je pred sektor sa Barseloninim navijačima, gestikulirao i radovao se sa saigračima.

Prekršio je nepisano pravilo, navijači katalonskog kluba su (neprimereno) slavlje shvatili kao provokaciju. Kada se utakmica završila, a ostatak stadiona ispraznio, vređali su francuskog reprezentativca.

Usman Dembele je dolio ulje na vatru koja je i pre prvog četvrtfinalnog duela gorela. Sada se rasplamsala i navijači najavljuju da će imati doček kao Luis Figo, što baš i nije realno.

Ali, reakcije će biti, jer ni stvari od ranije nisu raščišćene.

Tetošili su na Kamp Nouu stakleno krilo, pogotovo otkako je trener postao Ćavi Ernandes. Rehabilotovao ga je, pod njim konačno počeo da pruža ono što su od prvog dana na Kamp Nouu očekivali kada su ga potpisali za 135.000.000 evra. I na kraju mu okrenuo leđa.

“Uzeli su nam Dembelea, potrošili više novca od nas”, nije zaboravio Ćavi pred četvrtfinale Lige šampiona sa Pari Sen Žermenom da podseti sve kako im je bogati pariski klub letos uzeo igrača na kome je planirao da temelji igru ove sezone.

Mesecima su se u Barseloni natezali sa Usmanom Dembeleom i njegovim agentom oko produžetka saradnje, počeli su da gube strpljenje prethodnog leta, dojadili su im razgovori, jer videli su kuda sve to vodi – ka selidbi Francuza na Park prinčeva.

Teško je to palo Ćaviju

“Pomalo sam razočaran, da, ali rekao je da je već razgovarao sa Luisom Enrikeom i Naserom Al Kelaifijem i nema načina da ga ubedimo, pokušali smo, ali odluka je doneta. Bio je tako srećan i nisam ovo očekivao”, pričao je Ćavi pre no što je Usman Dembele potpisao za Pari Sen Žermen:

“Da budem jasan, Dembele nas je pitao da ide. Rekao je da ima ponudu PSŽ-a, da su ga zvali i bio je veoma direktan. To je lična odluka i ne mogu ništa da uradim. Boli me jer smo izuzetno vodili računa o njemu kako bi bio srećan i nastavio da pravi razliku”.

I na sve to burna proslava. Malo se zaneo Usman Dembele. Ne samo oko stvari vezanih za nepisana fudbalska pravila, nego i oko toga da je potisnuo u sećanje kako su se u klubu ophodili prema njemu, iako je češće bio u autu nego što je igrao.

Svojevremeno je čitav Barselonin tim izašao u njegovim dresovima i majicama sa porukama podrške i željama za brzo ozdravljenje.

Do pre nekoliko meseci prijatelj i saborac, iduće sedmice zakleti neprijatelj.


tagovi

Liga šampionaPari Sen ŽermenBarselonaUsman Dembele

Obaveštavaj me

Barselona
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara