Kristijan Belić (©AFP)
Kristijan Belić (©AFP)

Takav je posao... Belić mora na "hlađenje" posle novog kartona, AZ primio 10 golova za 72 sata (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.04.24. | 20:44

Sreća da je srpski vezista stigao zimus, inače bi bio među glavnim kandidatima za osvajanje nepopularnog statusa

Kristijan Belić nezadrživo nastavlja da popravlja prosek - prosek minuta između dva žuta kartona. Srpski fudbaler dobio je i šestu javnu opomenu na 12. utakmici od januarskog prelaska iz Paritzana, a kako je 23-godišnjem defanzivnom vezisti to peta u Erediviziji, moraće da preskoči sledeći duel protiv RKC Valvajka. Mada, ako pogledamo očajnu zadnju liniju AZ-a čini se da bi srpski fudbaler s pravom mogao da se pozove na čuvene reči Bilijia Pitona iz Maratonaca "E pa šta mogu, ni ja ga ne volim, takav je posao".

Zaista ne ostaje Beliću ništa drugo osim žestokih rušenja u nasrtajima protovničkih napadača na AZ-ov gol, uzimajući u obzir da je ekipa Martena Martensa primila pet golova i na drugoj utakmici zaredom. Posle poraza od Herkalesa 5:0 pre tri dana, sada je nastradala i protiv budućeg šampiona PSV-a 5:1. Došlo je do kraha svih snova navijača kluba iz Alkmara, o tome da njihovi ljubimci mogu da zaigraju u Ligi šampiona prvi put posle 14 godina. Izvesno je da će Tvente sa trećeg mesta u kvalifikacije za elitno takmičenje.

Izabrane vesti

Prvi "kartondžija" Eredivizije je Tomas Bruns sa osam žutih, ali je 32-godišnjak iz Herklesa imao jasnu prednost u odnosu na Belića, budući da je igrao u takmičenju od početka sezone. Nije da prednost Holanđanina ne može da se stigne, ali je ipak nerealno. Do kraja sezone ostalo je još pet kola, a Belić će naredno propustiti.

Poražavajuće je izgledala odbrana AZ Alkmara. Za tim koji se borio za Ligu šampiona u prethodnim mesecima, zaista je neugledna činjenica da je u roku od 72 sata primio deset golova! Sve to ni ne čudi kada se pogleda način na koji su se domaći fudbaleri skoro ušetali u gol gostiju u više navrata. Najpre je to učinio Joan Bakajoko u devetom minutu, a zatim dva puta vremešni Luk De Jong.

Boli lakoća kojom je PSV iz peterca tresao mreže Metjua Rajana. Australijanac je poznat kao dobar golman, pokazao je to i u Premijer ligi, Primeri i reprezentaciji, ali sa defanzivnom četvorkom ispred sebe u sastvu Bazur-Volfe-Sugavara-Goes ne bi mogli ništa ni Kasiljas, Bufon i Čeh iz najboljih dana zajedno.

Koliko je AZ bio nemoćan, dovoljno odslikava gol koji je primio u nadoknadi. Dvadesetogodišnji Jesper Uneken dao je pogodak na svojoj prvoj utakmici u seniorskoj konkurenciji. Mladić se dobro pokazao u juniorskoj Ligi šampiona, a sada je pri ubedljivom vođstvu dobio priliku i odmah je iskoristio, po uzoru na svoje saigrače - golom sa oko šest metara.

Tvente ima veliku priliku da potencijalnim trijumf protiv Fortune Sitard pobegne AZ-u na osam bodova prednosti na pet kola do kraja, a u kakvom se stanju Alkmar nalazi, zaista bi bila prvorazredna senzacija da se povampiri do kraja i izbori kvalifikacije za Ligu šampiona. Kada je reč o PSV-u, ostaje samo pitanje da li će Filipsovci matematički obezbediti svoju prvu titulu posle šest godina, sledećeg ili za dva vikenda.


EREDIVIZIJA – 29. KOLO

Subota

Sparta Roterdam - Herakles 1:2

/Brim 42 - Hogma 48, Hornkamp 73/

PSV - AZ Alkmar 5:1

/Bakajoko 9, De Jong 23, 53, Verman 80, Uneken 90+1 - Pavlidis 58/

Zvole - Ekscelzior (u toku)

Tvente - Fortuna Sitard (u toku)

Nedelja

12.15: (3,05) Vitese (3,45) NEC (2,30)

14.30: (1,45) Fajenord (4,50) Ajaks (7,00)

14.30: (1,63) Go Ahed Igls (3,80) Almere Siti (5,70)

16.45: (3,90) Volendam (3,50) RKC (1,95)

20.00: (2,75) Herenven (3,35) Utreht (2,55)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Holandija 1AZ AlkmarPSV AjndhovenKristijan Belić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara