Hakan Čalhanoglu (Reuters)
Hakan Čalhanoglu (Reuters)

Tako se namestilo: Inter sprema žurku protiv Milana!

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.04.24. | 23:03

Nerazuri sledeće nedelje mogu da titulu proslave na najslađi mogući način

Ne samo da je odavno izgubio šampionsku trku sa Interom, nego bi Milan mogao da mu se pokloni sledeće nedelje i da mu aplaudira na proslavi Skudeta.

To je epilog današnjih rezultata u Seriji A. Na kiks Milana protiv Sasuola se nadovezala večerašnji remi Intera sa Kaljarijem pa bi narednog vikenda u Derbiju dela Madonina, Nerazuri bi pobedom protiv Rosonera i matematički overili 20. skudeto. Prišili bi drugu zvezdicu na grbu pre gradskog rivala koji ostaje na 19. Teško da su Interovi navijači mogli da zamisle slađi scenario proslave titule…

Izabrane vesti

Još od ispadanja iz Lige šampiona od Atletika, Inter igra ligu sa pola gasa i odbrojava do momenta kada će i teoretski prišiti drugu zvezdicu. Iako je pobeđivao prethodnih nedelja, videlo se da to nije onaj isti Inter sa početka godine. Zato večerašnji remi sa Kaljarijem nikoga ne boli mnogo, a gostima bi mogao da znači život.

Inter je igrao praktično sa najjačim timom osim suspendovanih Pavara i Lautara ali Kaljariju gori pod nogama, u odličnoj je formi u poslednje vreme i došao je da ne izgubi. I uspeo.

Inter je agresivnije otvorio meč i poveo preko Markusa Tirama kojem je asistirala Lautarova zamena Aleksis Sančez. Prvi put u istoriji, Inter je dao gol na 40 utakmica zaredom u Seriji A. Dakle, godinu i kusur dana su postigli makar gol na svakoj prvenstvenoj utakmici.

U gostujućem timu je jedino kaskao Zito Luvumbo, a Ranijeri je prvu izmenu napravio već nakon pola sata igre. Inter je i dalje dominirao ali je Kaljari uspeo u 65. minutu da izjednači kada je Šomurodov privukao put kroz noge Bastoniju.

Usledila je prečka Sančeza i penal za Inter nakon Mininog igranja rukom. Čalhanoglu takve šanse ne propušta…

Kaljari je krenuo na sve ili ništa i dobio veliki bod. Doduše, na kontroverzan način. Lapadula se možda poslužio i rukom u skoku, a Viola je odgurnuo Aćerbija i izjednačio. Isti tandem je umalo na kraju doneo potpuni preokret ali je Lapadulin šut glavom zaustavio Zomer.

Kaljari je bod bliže opstanku, a u Interu su kiks već zaboravili i spremaju se da sledećeg vikenda udare na ponos gradskog rivala i pripreme feštu za pamćenje crno-plavom delu grada.

SERIJA A – 32. KOLO

Petak

Lacio - Salernitana 4:1 (3:1)

/Anderson 7, 35, Vesino 14, Isaksen 87 - Čauna 16/

Subota

Leče – Empoli 1:0 (0:0)

/Sansone 89/

Torino – Juventus 0:0

Bolonja - Monca 0:0

Nedelja

Napoli – Frozinone 2:2 (1:0)

/Politano 16, Osimen 63 – Čedira 50, 73/

Sasuolo - Milan 3:3 (2:1)

/Pinamonti 4, Lorjente 10, 53 - Leao 20, Jović 59, Okafor 84/

Prekinuto: Udineze - Roma

Inter - Kaljari 2:2 (1:0)

/Tiram 12, Čalhanoglu 74 - Šomurodov 65, Viola 83/

Ponedeljak

18.30: (1,90) Fjorentina (3,45) Đenova (4,20)

Utorak

20.45: (1,47) Atalanta (4,30) Verona (7,00)

***Kvote su podložne promenama



Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara