TRANSFERI (23. januar): Potpisali De Jong, Iguain, Pjontek i Baloteli! Ikardi na pragu dogovora! Atletiko i Junajted u ratu za Perišića, Baji ne može u Arsenal

Vreme čitanja: 13min | sre. 23.01.19. | 23:50

Ispratite aktuelna dešavanja na zimskoj fudbalskoj pijaci na portalu MOZZART Sport

NAJVAŽNIJE VESTI DANA

- Mauro Ikardi na pragu dogovora s Interom, plata 7.000.000 evra! Opširnije OVDE.
- Hanes Volf stiže u Lajpcig iz Salcburga! Opširnije OVDE.
- Kšištof Pjontek i zvanično u Milanu! Opširnije OVDE.
- Mario Baloteli je igrač Marselja! ​Opširnije OVDE

Frenki De Jong je novi fudbaler Barselone. Ali tek od leta. Opširnije OVDE.
- Roma i Vilmar Barios.
 Opširnije OVDE.
- Gonzalo Iguain je zvanično novi napadač Čelsija. Opširnije OVDE.

Izabrane vesti


Poštovani čitaoci, to bi bilo sve za danas. Sa novim vestima javljamo se sutra ujutru. Laku noć želi vam redakcija MOZZART Sporta.

22.52 - ZVANIČNO: Iskusni francuski vezista Joan Gurkuf (32) raskinuo je ugovor sa Dižonom i slobodan je igrač.

22.48 - Pari Sen Žermen i Zenit su se dogovorili oko transfera Leandrea Paredesa na Park prinčeva. Sveci će platiti 40.000.000 evra odmah (plus 7.000.000 bonusa), a igrač potpisati ugovor na četiri i po godine, javlja ruski Sport Ekspres

22.11 - U Sanderlendu se nadaju da će ubediti Grenta Ledbitera da se vrati u matični klub. Kapiten Midlzbroa je navodno spreman da prihvati drastično smanjenje plate kako bi ponovo obukao crveno-beli dres.

22.00 - Sasuolo želi da vrati Simonea Zazu. Napadač koji se nalazi na pozajmici u Torinu iz Valensije ne blista u poslednje vreme pa bi mogao da se vrati u redove zeleno-crnih sa Mapei stadiona koji su ga lansirali u fudbalsku orbitu.

21.35 - ZVANIČNO: Gonzalo Iguain je novi napadač Čelsija. Opširnije OVDE

21.16 - Ofanzivni vezista Atletiko Madrida Želson Martins blizu je odlaska na pozajmicu u Monako.

21.08 - Američki vezista Kejleb Stanko (25) napustiće Frajburg i nastaviti karijeru u MLS ligašu Sinsinatiju. 

21.00 - Borusija se opet zanima za Vilfrida Zahu. Ideja je da novac koji će dobiti od transfera Kristijana Pulišića usmere u dovođenje krilnog napadača Kristal Palasa, piše SportBild.

20.51 - Inter se izgleda dogovorio sa Udinezeom oko transfera Rodriga de Paula na Đuzepe Meacu. Opširnije OVDE

20.40 - Betis želi da pozajmi do kraja sezone Argentinca Lukasa Alarija. Nekadašnji napadač River Plate ove sezone retko igra u Bundesligi pa bi mu promena sredine odgovarala. Transfer dolazi u obzir samo ukoliko Antonio Sarabija pređe u Đenovu ove zime.

20.28 - Marokanac Omar El Kaduri u ponedeljak stiže u Parmu na lekarske preglede. On je trenutno pod ugovorom sa PAOK-om od kojeg je dobio dozvolu da potraži novu sredinu jer želi da se vrati u Seriju A. 

20.22 - DOGOVORENO: Defanzivac Bolonje Sebastien De Majo preseliće se na pozajmicu u Udineze.

20.15 - Iz Evertona kažu da nisu dobili nikakvu ponudu za vezistu Idrisu Gaja od Pari Sen Žermena.

20.11 - ZVANIČNOMladi golman Adam Parks prešao je iz Sautemptona u Votford. 

20.05 - ZVANIČNO: Paketa u Monci! Radi se o bratu nove zvezde Milana Matijasu koji je potpisao ugovor sa trećeligašem na čijem je čelu Silvio Berluskoni.

19.30 - Roma i Vilmar Barios. Opširnije OVDE

19.27 - Nakon što je Barselona angažovala Frenkija de Jonga, i njegov bivši saigrač iz Ajaksa Matijs de Liht želi da krene istim putem, piše holandski Telegraf. Za ovog fudbalera zanimaju se i Juventus, Mančester Siti i Pari Sen Žermen.

19.19 - Čelnici Juventusa sreli su se danas sa menadžerima Mehdija Benatije kojima su poručili da Marokanac ne može nigde iz Torina ove zime. To je ujedno i poruka Marselju i Arsenalu da se okrenu drugim opcijama. 

19.09 - Krilni napadač Parme Roberto Di Gaudio (29) preseliće se u Veronu na pozajmicu do kraja sezone. Ako se Helas plasira u Seriju A sledeće sezone, biće u obavezi da ga otkupe od Mlekadžija.

19.00 ZVANIČNO: Krilni napadač Bruno Enrike prešao je iz Santosa u Flamengo za 5.500.000 evra.

18.52 - ZVANIČNO: Francuski vezista Zinedin Mašaš (23) preselio se na pozajmicu u Krotone. On je u vlasništvu Napolija, a do skoro je bio pozajmljen Karpiju.

18.40 - Roma je ponudila Boki da od nje pozajmi na šest meseci sjajnog vezistu Vilmara Bariosa. Ideja Vučice je da ga na leto otkupi za 21.000.000 evra, javljaju mediji u Argentini.

18.29 - Krilni napadač Čelsija Viktor Mozes večeras bi trebalo da doleti u Tursku na preglede i potpisivanje ugovora sa Fenerbahčeom.

18.25 - Luis Suarez se nudi Liverpulu. Opširnije OVDE

18.16ZVANIČNO: Evo novog pojačanja i u Novom Sadu. Vojvodina je dovela napadača iz Liberije, Sekua Konea. Opširnije OVDE.

18.10 - Nakon informacija iz Nemačke da bi Liverpul mogao da preotme Bajernu Kaluma Hadsona-Odoija, novinari Liverpul Eha su proverili priču sa izvorima iz kluba sa Enfilda koji su im rekli da od toga nema ništa. Crveni nisu zainteresovani za krilnog napadača Čelsija. 

18.00 - ZVANIČNO: Frenki De Jong je novi fudbaler Barselone. Ali tek od leta. Opširne OVDE.

17.55 - Krilni napadač Evertona Ričarlison kaže da je trenutno zadovoljan na Gudisonu, ali i da bi mu bilo lakše ako bi klub doveo novog napadača u januaru. Miši Batšuaji se poslednjih dana spominje kao moguće pojačanje Karamela i možda je ovo način da ga namame u klub.

17.40 - Sportski direktor Rome i jedan od transfer majstora Monći odbacio je navode da će se preseliti u Arsenal.
"Zadovoljstvo je što me spominju u kontekstu Arsenala, ali to nije prvi put. Skoncentrisan sam samo na Romu", poručio je Španac.

17.26 - Uprkos interesovanju Mančester Sitija, brazilski krilni napadač Everton Soares (22) kaže da je srećan u Gremiju i da mu se ne ide iz Brazila. 

17.20 - Trojica iskusnih fudbalera Aston Vile - Mika Ričards, Alan Haton i Mile Jedinak - dobiće odrešene ruke čim se završi januarski prelazni rok, saopštio je menadžer ovog tima Din Smit.

17.11 - Totenhem je u ofanzivi na Adrijena Rabioa. Paris United javlja da su Pevci ponudili ugovor vezisti PSŽ-a, ali da je plata manja od onoga što mu nudi Barselona, tako da igrač i dalje preferira selidbu u Kataloniju. Maurisio Poketino će večeras lično probati da ga ubedi da mu se pridruži. 

17.00 - Usem Auar, mladi vezista Liona, privukao je pažnju nekoliko bogatih klubova, a najnovije ime na spisku zainteresovanih je Čelsi, javlja Radio Monte Karlo. Jedino je dilema - sada ili u julu? 

16.55 - Levi bek Sampdorije Dodo (26) nalazi se blizu povratka u Brazil. Kruizeiro bi trebalo da bude njegov novi klub, na pozajmici s obaveznim otkupom. 

16.47 - Bio je na pragu turske Malatije, ali je Abubakar Kamara ugrozio ovaj transfer. Opširnije OVDE 

16.40 - Ništa od Renata Sančeza i Pari Sen Žermena ove zime. Nemački Skaj javlja da su Antero Enrike i Hasan Salihamidžić pregovarali prethodnih dana oko transfera Portugalca u Pariz, ali da ih od transfera deli 15.000.000 evra. Sveci nisu spremni da ispune zahteve Bavaraca, pa od januarskog transfera nema ništa.

16.15 - Histerija u Parizu i četiri otvorena fronta - Alan, Renato, Gej, Paredes... Opširnije OVDE.

16.05 - ZVANIČNO: Aktiviran je projekat "Novi Milan", a zaštitno lice je - Kšištof Pjontek! Opširnije OVDE.

16.04 - ZVANIČNO: Evo ga - Mario Baloteli je novi igrač Olimpika iz Marselja. Opširnije OVDE

15.35 - Vesti iz Totenhema – Maurisio Poketino će, kako se navodi, pokušati da angažuje pojačanje do kraja prelaznog roka. Pevci su u ozbiljnom problemu pošto do kraja marta neće imati ni Harija Kejna i Delea Alija zbog povreda. Ako se pojačanje ne dovede, Totenhem može da ispadne čak i iz borbe za evrotakmičenja naredne sezone.

15.31 ČELSI: Osim što je pričao o Gonzalu Iguainu, Mauricio Sari je otkrio i neke nove stvari oko budućnosti Edena Azara.
“Eden još nije odlučio hoće li ostati ili želi iskustvo s novim klubom. Ne znam tačno kakva je situacija, ali mislim da ni sam Eden ne zna šta želi na kraju. Iskreno, više volim kada priča nogama, a nemam dilemu da je njegov potencijal mnogo veći od onoga što on zapravo pokazuje“, priznaje Sari.

Da li to Real steže omču oko Čelsijevog vrata?

15.27 - Pisali smo nedavno da Vest Hem merka talentovanog napadača Sanderlenda Džoša Maju, a on će na kraju završiti u Bordou, javlja Skaj Sport! Dve strane su se izgleda već dogovorile oko obeštećenja i iznosiće 4.000.000 evra. Ostalo je samo da se dogovore lični uslovi saradnje.

15.22 - ZVANIČNO: Lajpcig je pazario u Salcburgu! Transfer unutar kuće, što bi se reklo... Lajpcig je angažovao strašnog ofanzivnog vezistu Hanesa Volfa, s tim što će transfer biti realizovan od 1. jula ove godine. Poznato je da je ugovor potpisan do juna 2024. godine, ali visina obeštećenja nije otkrivena. Opširnije OVDE.

15.02 - Italijanski Skaj javlja da je Lester ponudio Adrijena Silvu Interu kao potencijalnu zamenu za Roberta Galjardinija. O ovom poslu razgovaralo se sa direktorskim tandemom Preciozi – Marota. Za Galjardinija se interesuje Fjorentina.

14.51 - ZVEZDA: Žonatan Kafu bi mogao da se preseli u Kazahstan! Opširnije OVDE.

14.47 - Oglasio se i Mauricio Sari po pitanju dolaska Gonzala Iguaina u Čelsi i rekao je da će ceo posao biti završen za samo nekoliko sati. Čekamo, čekamo...

14.21 - Saudijski Skaj Sport javlja da su se predstavnici Al Hilala sastali sa agentima Sebastijana Đovinka kako bi ih ubedili da Italijan dođe što pre. On je u poslednjoj godini ugovora sa Torontom, pa obeštećenje za njega ne bi bilo veliko.

14.15 - Đenovi stiže još jedno pojačanje. Doduše, ovo je više zalog za budućnost. U pitanju je 20-godišnji vezista MTK iz Budimpešte Andraš Šafer. Sutra stiže na medicinske preglede i potpisuje višegodišnji ugovor. Obeštećenje milion evra, plus bonusi.

14.02 - Kruzeiro je na zvaničnom sajtu objavio da je raskinuo ugovor s nekadašnjim napadačem Crvene zvezde Ernanom Barkosom posle samo šest meseci saradnje. Očigledno neuspešne.

13.39 - Totenhem, Mančester junajted i Sautempton su samo neki od klubova zainteresovani za atraktivno krilo Lidsa Džeka Klarka. Talentovani Englez oduševljava svojim igrama u Čempionšipu i navodno brojni skauti su ga gledali na licu mesta. Lids još nije dobio nijednu zvaničnu ponudu za Klarka, a i golobradog momka ne želi da proda.

13.35 - Posle jučerašnje ekskluzive španskih medija da je Napoli u ofanzivi za Pabla Fornalsa, današnje izdanje Super Deportea kaže da bi svi detalji mogli da budu dogovoreni koliko danas i da će Napoli ići na "sve ili ništa". Plaća otkupnu klauzulu od 30.000.000 evra. Videćemo samo koliko je ova priča zaista ozbiljna. 

13.32BOMBA: E, ovo je stvarno iznenađenje – PSŽ je započeo pregovore sa Bajernom oko angažovanja nekadašnjeg portugalskog vunderkinda Renata Sančeza. Ovom informacijom raspolaže radio Monte Karlo, inače jedan od najozbiljnijih medija kada su u pitanju vesti sa fudbalskog tržišta.

13.25 - Pregovori čelnika Kaljarija i Boke Juniors završeni su sinoć kasno uveče, a najverovatnije od transfera Najtana Nandeza neće biti ništa. Kaljari je promenio uslove transfera, pošto je sada sve izvesnije da Nikolo Barela neće otići, a u Boki veruju da su prevareni.

13.20 - I Njukasl je ušao u trku za Želsona Martinsa! Podsetimo, ranije su Arsenal i Monako otvorili front za ovaj transfer. Rafa Benitez predlaže samo pozajmicu do kraja sezone, tvrdi Skaj.

13.15 - Nemački Sport Bild je podgrejao staru priču o Dortmundu i Vilfridu Zahi. Navodno, posle ozvaničenja transfera Kristijana Pulišića u Čelsi, Dortmund bi narednog leta voleo da angažuje Zahu i za to sprema 50.000.000 evra! Podsetimo, još jedna opcija je Torgan Azar, dok je Zaha Plan B.

13.09 - Golman Andre Moreira i zvanično je raskinuo saradnju s Aston Vilom i vraća se u Atletiko Madrid. Moreira je skupio svega dva nastupa za Vilu ove sezone, oba u Liga kupu.

13.05 - Dok Francuska uveliko bruji o dolasku Idrise Geja u PSŽ, u Evertonu i dalje ne prestaju da odbacuju te priče. Klub se oglasio na poziv Skaj Sporta, a poruka glasi:
"Nismo dobili nikakvu ponudu, niti želimo da iste stižu na našu adresu".

Kome verovati?

12.58 - Barselona je dobila bitku za Frenkija de Jonga, a sada hoće da celu operaciju upotpuni i potpisom Matijsa de Lihta! Šuška se da bi Barselona celu priču mogla zatvori za 150.000.000 evra, a poznati novinar Motaž Čehade tvrdi da je Barselona sada sve karte bacila na završavanje ovog transfera, jer kuburi sa štoperima. Čekamo detalje...

12.50 - Dok čekamo sve detalje izvesnog dogovora Intera i Maura Ikardija oko novog ugovora, još jedna zanimljivost iz Italije – Roma vodi trku za potpis novog Pirla – Sandra Tonalija! Tinejdžer iz Breše nalazi se na meti brojnih italijanskih klubova, ali je izgleda najbliži da potpiše za Vučicu. Opširnije OVDE.

12.39 - BOMBA!!! Posle direktne intervencije porodice Žang, Mauro Ikardi je na pragu dogovora oko novog ugovora s Interom! Tako tvrdi milanska medijska kuća Sport Medijaset... Plata će ipak biti 7.000.000 evra, a otkupna klauzula je sada podignuta na 180.000.000 evra! Opširnije OVDE.

12.34 - ČELSI: Gonzalo Iguain je u Londonu! Sada ide pravo u Kobam da obavi potrebne medicinske preglede!

12.19 Rikardo Kvarežma ubrzano radi na raskidu ugovora sa Bešiktašem. Tokom jučerašnjeg dana pojavile su se oprečne informacije po pitanju razloga njegovog odlaska iz Turske. Jedni kažu da je problem u tome što plate ozbiljno kasne i da želi da ide Pepeovim stopama, dok drugik pak tvrde da Kvarežma ima privatne probleme i želi da se vrati u domovinu.

12.10 - Iako je posao sa Idrisom Gejem izgleda završen, PSŽ ne odustaje od potpisa Napolijevog veziste Alana. Pregovori su nastavljeni i sinoć, ali se nije mnogo daleko doguralo. Aurelio de Laurentis traži između 100.000.000 i 120.000.000 evra, dok su Sveci posle odbijenih 60.000.000 evra stigli do 80.000.000 evra, plus bonusi. 

12.07 - MILAN: Pre tačno sat vremena počeli su medicinski pregledi Kšištofa Pjonteka u Milanu! On je jutros viđen u Casa Milano, gde je doputovao u pratnji savetnika. Još malo i stavićemo tačku i na ovu priču...

12.00 Rafa Benitez nastavlja neumornu potragu za pojačanjima, a jedno od njih mogao bi da bude Antonio Bareka iz Monaka. Kneževi su u pravom haosu i dave se ispod crte, a Bareka je navodno spreman da napusti brod koji tone. Kao rezervna opcija za Njukasl pominje se i mladi igrač PSŽ Stenli N'Soki, koji je na radaru Svraka od letos.

11.55 Idrisa Gej bi mogao da postane igrač Pari Sen Žermena pre kraja ove nedelje, javlja Ekip! Transfer 25.000.000 evra i ugovor na četiri i po godine, kako se ranije pisalo. Međutim, sa Ostrva stižu informacije da će Everton tužiti PSŽ nadležnim organima zbog nezakonite komunikacije sa igračem i pravljenjem malverzacija u ovom poslu. Da li je ovo samo Evertonov očajnički pokušaj da zadrži Geja, ili zaista ima nečeg mutnog u celoj priči?

11.49 - Nekadašnji ofanzivac Mladosti iz Lučana Saša Jovanović ipak neće karijeru nastaviti u Crvenoj zvezdi, već se seli u Saudijsku Arabiju. Opširnije OVDE.

11.45 - ZVEZDA: Malo vesti i sa domaće scene - Crvena zvezda ne odustaje od Milana Gajića! Opširnije OVDE.

11.40 PROPALO: Italijanski Skaj donosi pomalo iznenađujuće vesti – Juventus i Inter digli su ruke od Matea Darmijana! Razlog tome jesu zahtevi Mančester junajteda, koji samo za šestomesečnu pozajmicu traži 6.000.000 evra, plus obavezu otkupa postavljenu na između šest i osam miliona evropskih novčanica. Pisali smo juče da je Inter ponudio veću platu nego što bi Darmijan zarađivao u Juventusu i onoga što ima u Junajtedu, ali očigledno je cela priča propala...

11.34 VRUĆE, VRUĆE: Marko Rog i Sevilja – ostali su samo detalji! Madridski dnevnik Marka javlja da su Napoli i Sevilja postigli dogovor oko transfera hrvatskog veziste. Pozajmica do kraja sezone, plus opcija kupovine na 15.000.000 evra, uz adekvatne bonuse. Sada ostaje da Rogov agent Fali Ramadani i čelnici Sevilje dogovore detalje saradnje u toku dana i da se transfer obavi. Još malo i gotovo...

11.31 GOTOVO JE: Toni Sanabrija definitivno stiže u Đenovu! Kakve vesti za navijače Grifona u kratkom vremenskom roku. Kao što je i najavljeno, biće to pozajmica od 18 meseci, uz opciju otkupa na 20.000.000 evra. Medicinski pregledi biće obavljeni u petak. Opširnije OVDE.

11.29 BLIZU JE: Đenova je na pragu velikog pojačanja u vezi. Stefano Sturaro viđen je jutros u trening centru Grifona, spreman da odradi medicinske preglede pred dolazak na pozajmicu iz Juventusa, uz pravo otkupa na kraju sezone pod određenim uslovima, o kojima će se raspravljati naknadno. Opširnije OVDE

11.24 - Kad smo već kod Arsenala, evo i novosti oko budućnosti Denisa Suareza. Mada se juče pisalo da je njegov transfer u Severni London propao, Barselona je Suareza izostavila iz protokola za predstojeću utakmicu Kupa kralja protiv Sevilje. To samo opet otvara spekulacije da bi do pozajmice, ipak, moglo da dođe...

11.21 - ODBIJENO: Unaj Emeri se nadao da bi do kraja prelaznog roka mogao da dobije usluge Erika Bajija iz Mančester junajteda u sklopu pozajmice do kraja sezone, ali je Ole Gunar Solskjer stavio veto na ovaj transfer. 

11.17 - MARSELJ: Francuski Ekip ovog jutra donosi i apsolutno sve detalje ugovora koji će Mario Baloteli potpisati sa Olimpikom iz Marselja. Za narednih šest meseci mogao bi da zaradi i do 5.400.000 evra, zajedno sa nekoliko interesantnih bonus. Opširnije OVDE...

11.15 - Milanski dnevnik Gazeta delo Sport ovog jutra donosi zanimljivu priču: Rat između Mančester junajteda i Atletiko Madrida za Ivana Perišića! Priča koja je bila u žiži javnosti tokom leta ponovo je aktuelizovana. Opširnije OVDE.

11.11 - EMILIJANO SALA: Nažalost, ni ovog jutra nema dobrih vesti u slučaju nestanka argentinskog napadača. Argentinski Ole stigao je u posed audio snimka, odnosno poslednje poruke koju je Emilijano Sala uputio svojim prijateljima u Argentini pre nego što je avion u kojem je leteo nestao s radara. Sve ono što je izgovorio ledi krv u žilama... Opširnije OVDE.

11.08 - Sreda je dan kada čekamo tri velika potpisa! Kšištofa Pjonteka u Milanu, Alvara Morate u Atletiko Madridu i Gonzala Iguaina u Čelsiju! Argentinac je jutros viđen na aerodromu u Milanu kako se ukrcava u avion za London, dok su u Madridu isplivali svi detalji Moratinog angažmana u Atletiku. Opširnije OVDE.

11.05 - PREOKRET GODINE: Kakav je samo haos Barselona napravila ovog jutra zbog Frenkija de Jonga! Iako je apsolutno sve upućivalo na to da će Ajaksov vezista u PSŽ za 75.000.000 evra, Barselona je odnela veliku pobedu i dogovorila transfer holandskog fudbalera za ogromnih 90.000.000 evra! Opširnije OVDE.

11.00 - BOMBA: Odmah krećemo jako! Jedna od vesti koja je obeležila jutro tiče se Čelsijevog bisera Kaluma Hadson Odojija. Naime, dobro obavešteni nemački novinar i vrsni pratilac dešavanja u Bajernu Kristijan Falk tvrdi da je uprava Liverpula obavila prve razgovore s agentima mladog engleskog fudbalera i tako započela veliku operaciju otimanja jednog od najtraženijih igrača u ovom trenutku. Biće to žestoka borba na relaciji Čelsi - Bajern - Liverpul. Opširnije OVDE.


Dobar dan poštovani čitaoci portala MOZZART Sport i dobro došli u novi celodnevni blog posvećen aktuelnim dešavanjima na transfer pijaci. Ako računamo i ovaj utorak, ostalo je još samo devet dana do zatvaranja tržišta, a to znači da bi klubovi morali da se uozbilje ako žele da nam spreme nešto veliko. Sa vama će u prvoj smeni biti Nikola Stojković

Pre nego krenemo, pročitajte OVDE šta se juče dešavalo, uz podsećanje da sve vesti  sa transfer pijace možete pronaći na tagu ZIMSKI PRELAZNI ROK 2019. U komentarima imate mogućnost da pitate ukoliko vas zanimaju aktivnosti određenog kluba. Pokušaćemo da vam damo adekvatne odgovore...


tagovi

Transferi uživoZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara