©Starsport
©Starsport

Već viđeni scenario u Kruševcu: Kraj sezone za Napredak posle 30. kola

Vreme čitanja: 4min | pon. 22.04.24. | 12:43

Napredak u plej - of ulazi kao pre dve sezone, bez ambicije i velikih očekivanja

Provukli su se Čarapani među osam najboljih u Mozzart Bet Superligi pre dve godine kada su u poslednjim sekundama osnovne faze prvenstva obezbedili dodatne mečeve sa najjačima u ligi, ali su u plej-ofu uleteli u crnu seriju. Zabeležio je tada Napredak skor od 7 mečeva bez datog gola, upisao svega bod u doigravanju, zahvaljujući remiju na Banovom brdu, uz čak 15 primljenih golova na preostalih 6 susreta.

Da stvar bude u nešto kasnijim trenucima gora za Kruševljane, nije Napredak uspeo da slavi ni u 7 uvodnih mečeva u novoj sezoni, pa je pobedio novosadsku Mladost nakon više od 4 meseca posta i 14 mečeva bez slavlja. Čarapani su, dakle, pre dve sezone ušli kao osmoplasirani u plej-of i na tom mestu i ostali, a istorija se, izgleda, ponavlja.

Izabrane vesti

Ponovo je Napredak osmi na tabeli Mozzart Bet Superlige i, iako ima šansu da već danas preskoči lučansku Mladost posle gostovanja timu Tomislava Sivića (18h, TV Arena sport 1), teško da će to biti realnost za kruševački sastav, jer između prethodnog kola i ovonedeljne runde mnogo toga desilo se pod Bagdalom.

Već u prošloj rundi Čarapani su mogli da naprave korak ka "koti 7", ali su Kruševljani priredili neprijatno iznenađenje svojim navijačima, s obzirom na to da su u svom domu poraženi od precrtanog Radnika (0:2). I taj neuspeh pokrenuo je lavinu...

Besan je bio Vladimir Gaćinović posle te utakmice na igrače, ali i na upravu kluba, napominjući: "Ako je neko zadovoljan plej - ofom u klubu, ja nisam. Imam mnogo veće ambicije od onih koje klub trenutno ima. Ovo ne liči na moj tim."

To njegovo stremljenje i inertnost sa druge strane bili su, izgleda, tačka razdora između iskusnog stručnjaka i Napretka. Nedugo nakon konferencije iz Kruševca je odjeknulo da Gaćinović, nakon nestvarnog prolećnog uspeha i plasmana među najbolje u ligi, nije više šef stručnog štaba Čarapana. Podsetimo, pod Bagdalu je trener iz Trebinja stigao kada je Napredak bio u zoni baraža.

Pojavila se potom vest koja je trebalo da smiri potres, izrečena od strane sportskog direktora kluba, Mladena Dodića, da preostali deo stručnog štaba Vladimira Gaćinovića ostaje u Kruševcu. Ali, ne beše ni tako. Za novog trenera Napretka postavljen je "čovek iz kuće", Ivan Stefanović, kome je predočeno da kroz plej-of da minute mladim ili neafirmisanim igračima. A prostora će poprilično biti, jer iz Lazarevog grada su juče stigle nove informacije.

Napredak kroz plej-of neće računati na čak šest fudbalera, a to su igrači koji nisu dogovorili nastavak saradnje sa klubom u kom im ističe ugovor za mesec dana (o čemu je bilo reči na konferenciji predsednika, Miloša Nenezića, u četvrtak). I svi oni bili su igrači sa zapaženom minutažom ovog proleća, štaviše, petorica su bila standarda. Tako će Čarapani već danas na megdan Mladosti bez Nikole Vukajlovića, Stefana Jovanovića, Đorđa Jovanovića, Uroša Ljubomirca, Lazara Zličića i Ognjena Mršića.

S obzirom na ranije odsustvo duže povređenog štopera Nemanje Đekovića, a na to da Čarapani nemaju nijednu prirodnu alternativu za bekovske pozicije biće zanimljivo videti kako će Stefanović skockati defanzivnu liniju timu. Posebno što će kao osigurač u veznom redu faliti i dosadašnji kapiten. Interesantno je i da će danas Napredak bez tri nosioca trake, s obzirom na izostanke Ljubomirca i njegova dva zamenika - Đekovića i Mršića. Pretpostavlja se da će kao kapiten gostujućeg tima na meč u Lučanima izaći Nebojša Bastajić.

A da li će Čarapani u potpuno novim okolnostima u odnosu na pre samo nedelju dana, sa pretenzijom da podmlade ekipu, i uz brojna odsustva, uspeti da u narednih mesec dana plej - of učine još neizvesnijim i "otkinu" nekom bodove, ostaje da se vidi, ali je sigurno da će najpre morati da pojure sami sebe od prve dve sezone. Za tako nešto biće im neophodan po bod i gol. Na papiru, lako ostvarivo već danas, ne baš jednostavno kada počne trka sa najjačima u ligi, gde samo Mladost i Napredak više nemaju nikakvu računicu.

Doduše, Kruševljani računaju na stasavanje novog tima, no to je skoro neizvodljivo kada je sastav Ivana Stefanović pre kraja prvenstva već ostao bez trećine ekipe, računajući, pored precrtanih, povratak Andrije Majdevca na leto u Debricin. Očekivano je, takođe, da pod Bagdalom bude još promena, pa nas čeka novo vrelo leto u Kruševcu.

I scenario iz juna kada je Napredak menjao skoro kompletan kadar, zahuktavao se do proleća, pa konačno ubrzo. Danas ponovo kreće od nule.

MOZZART BET SUPERLIGA, PLEJ-OF - 31. KOLO:

Subota

Radnički Kragujevac - Čukarički 4:3 (2:3)

/Gluščević 6, Ortiz 29, Đurić 56, Ivelja 82 - Adžić 13, Melo 15, 41/

TSC – Vojvodina 3:2 (2:1)

/Pantović 3, 74, Ćirković 5 – Zukić 13, Ivanović 61/

Crvena zvezda - Partizan 3:2 (1:1)

/Kanga 16p, Endijaje 89, Katai 90+9 - Baždar 11, 56/

Ponedeljak

18.00: (2,25) Mladost Lučani (3,20) Napredak (3,40)



tagovi

Napredak Kruševac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara