Hose Luis Morales (© Reuters)
Hose Luis Morales (© Reuters)

Viljarealu zvonilo u ušima, a onda je Komandant podigao slušalicu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.11.23. | 23:36

Na povratničkom derbiju Marselina Žuta podmornica jedva eliminisala četvrtoligaša Samoru u Kupu kralja, tek posle produžetaka

Trećeg trenera ima Viljareal od početka sezone, ali ni Marselino Garsija Toral nije uspeo (još) da reši sve probleme koji nagrizaju ekipu. Jeste dobio meč na otvaranju drugog mandata, ali će posle gostovanja u pokrajini Kastilja i Leon imati više razloga za brigu nego zadovoljstvo uprkos plasmanu u narednu fazu Kupa kralja.

Žuta podmornica je savladala četvrtoligaša Samoru tek u produžecima – 2:1 (1:1, 0:0) i tako preživela potencijalnu minu na putu ka završnici masovnijeg takmičenja u Španiji. U junaka gostjućeg sastava izrastao je Hose Luis Morales, sposoban da pred kraj meča najpre vrati boju u lice favoritu, a onda i na početku drugog produžetka pogodi za pobedu kojoj je Marselino proslavio povratak u klub sa kojim je ostvario najveće uspehe u trenerskoj karijeri.

Izabrane vesti

Morales je najpre dva minuta pre kraja udarcem sa ivice kaznenog prostora matirao golmana Samore, uz pomoć jednog od defanzivaca domaćeg tima, da bi čim je počeo prvi produžetak, u šestom minutu tog perioda, sačekao loptu pred gol linijom posle kombinacije Aleksa Baene i Etijena Kapua i tako spasao Viljareal u situaciji kad se činilo da bi senzacionalno mogao da ispadne iz takmičenja.

Ionako mu ne ide u Primeri, u Ligi Evrope stoji malo bolje, ali i kad pobeđuje dobija uz muku i veliku potrošnju, a u sredu veče je bio na rubu eliminacije, jer je vezista Samore, Asier Ećabaru pogodio za oduševljenje oko 4.500 navijača na stadionu Ruta de la Plata.

A onda se pojavio popularni Komandant, kako zaljubljenici u španski fudbal oslovljavaju iskusnog Moralesa, koji je positgao prve golove ove sezone. Taj drugi, vredan slavlja, proslavio je na karakterističan način, „javljanjem na telefon“, dok je pristalicama Žute podmornice već zvonilo u ušima.


Meč je uguran u termin posle obaveza državnih timova, a pre nastavka prvenstva, zato što je u prvobitnom (od 5. do 7. decembra) Viljareal zauzet zbog okršaja sa Makabijem iz Haife, 6. decembra. Taj susret trebalo je da se igra ranije, ali je zbog ratnih dejstava u Izraelu otkazan i novi je zakazan baš kad ostali Španci budu igrali susrete drugog kola Kupa kralja.

Viljareal i Marselino su makar jednu brigu prebrinuli.


tagovi

Kup kraljaViljarealMarselino Garsija ToralMarselino Toral

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara