Nenad Stefanović (©Star Sport)
Nenad Stefanović (©Star Sport)

Stefanović: Partizan bolji od 80 odsto ABA lige, nije mi jasan strah mojih igrača

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.12.23. | 01:12

"Nismo očekivali ne znam ni ja šta, ali bolji otpor kao protiv Zvezde smo očekivali. Okrećemo se utakmicama gde imamo veće šanse", rekao je mladi trener

Bilo je poraza od Partizana, ali u otkako je član ABA lige FMP iz Železnika dosad nije doživeo teži neuspeh. Ni protiv crno-belih (61:105), ni protiv drugih rivala.

Panteri su u Železnik deklasirani od branioca titule, a trener Nenad Stefanović ističe da mu nije jasno zašto su njegovi igrači pokazali toliku dozu straha u meču u kojem, objektivno, nisu imali šta da izgube...

Izabrane vesti

"Čestitke Partizanu na zasluženoj pobedi, pokazali su razliku u klasi, što nije neočekivano, jer oni su bolji od nas i od 80 odsto timova u takmičenju", počeo je Stefanović i dodao:

"Ne razumem strah mojih igrača, dali smo samo 21 šut, nije da nismo dolazili u situacije, ali ta količina straha, 5/14 slobodna bacanja u drugom poluvremenu...nismo očekivali ne znam ni ja šta, ali bolji otpor kao protiv Zvezde smo očekivali. Okrećemo se utakmicama gde imamo veće šanse".

Na pitanje šta je još uzrok ovakve igre i poraza, odgovorio je:

"Pet promašenih zicera, četiri otvorena šuta... Kada otvoriš dobro utakmicu, to ti daje snagu za dalje, ali ovo se desilo. Šutnuli smo više lopti nego oni na ovaj rezultat, što deluje neverovatno. Strah je bio presudan, nismo izašli iz bonusa".

Sada je pravo pitanje - kako podići ekipu posle ovakvog poraza?

"Sada upravo to komentarišemo... Imali smo pobedu u Laktašima protiv Igokee, za koju smo mislili da će biti prekretnica, ali smo vezali četiri poraza. Sa Studentskim centrom je to bilo dobro, ali eto, dobro radimo na treninzima, video analiza sa momcima, očigledno da moramo još da radimo".

FMP igra dosta promenjivo, svestan je toga i mladi stručnjak.

"Nema nikakvih izgovora, tim koji imamo je najbolji. Pokazali smo da možemo da igrano dobro, fali nam kontinuitet, ali kažem, ovo je najbolji tim koji imamo. Nikome ne prija što su ovakvi rezultati, tu smo na pobedu od plej-ofa, od srpskih timova. Mi smo mislili da će nam Igokea dati snagu, nije, ali treba nam neka veća pobeda da se vratimo. Pomenuo sam da smo tu pred plej-of zonom, ali nije pošteno razmišljati o tome. Treba razmišljati prvo o borbi za opstanak".

Nije želeo da razdvaja domaće i strane igrače, niti da ulazi dublje u to zašto Igo Beson igra nešto lošije u poslednje vreme...

"Znate kako, za sve njih mogu da dam opravdanje. Ne volim da kritikujem igrače javno. On je momak 2001. godište, odigrao je neke utakmice dobro, ne bih karakterisao da su stranci jedno, a domaći igrači drugo. Mi smo jedan tim".

Naredne subote FMP je gost Budućnosti, a meč u Morači igra se od 19 časova.



tagovi

Nenad StefanovićKK FMPFMP ŽeleznikABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara