"Duško Savanović"
"Duško Savanović"

EL: Šampion pao u Istanbulu, Efes još uvek sanja Fajnal-for

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.04.13. | 20:58

Duško Savanović predvodio je turskog giganta ka prvoj pobedi na Fajnal-ejtu

 

Duško SavanovićKošarkaši Anadolu Efesa još uvek sanjaju evropski san. Turski gigant je na svom terenu uspeo da savlada Olimpijakos i tako zadrži kakvu-takvu šansu da se nađe na Fajnal-foru u Londonu – 83:72

Izabrane vesti

Domaćin je od samog starta meča krenuo silovito, jer nije imao šta da izgubi, s obzirom da bi Olimpijakos pobedom otišao na Fajnal-for...

Tokom tri četvrtine Efes je bio apsolutno dominantan na parketu, u jednom trenutku je imao i 17 poena prednosti u odnosu na aktuelnog prvaka Evrope, ali je poslednja četvrtina donela nešto neizvesniju završnicu. Navalu giganta iz Istanbula bio je Duško Savanović, koji je bio veoma raspoložen za ovaj duel.

Do polovine poslednje četvrtine domaćin je držao razliku na koti 15, a potom je usledio blagi pad u igri, koji su iskoristili gosti i još od kraja druge četvrtine uspeli da smanje prednost Efesa na manje od deset razlike. Pokretači preokreta bili su Slukas, Hajns i Perperoglu, koji su napravili mini-seriju 6:0. Ipak, Džamon Lukas je sa četiri vezana poena držao domaćina u igri, a tri minuta pre kraja utakmice rezultat je bio 73:64.

Gosti su trojkom Perperoglua uspeli dodatno da umanje prednost Efesa, ali je tačku na pobedu Turaka stavio Džordan Farmar trojko na minut i 18 sekundi pre kraja utakmice.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Farmar sa 17 poena, Semih Erden (9sk) i Savanović dodali su po 15, dok je kod gostiju bivši igrač Partizana, Ejsi Lou ubacio 19, a Printezis 11 poena.

Četvrta utakmica igra se 19. aprila u Istanbulu, sa početkom u 19 časova.

EVROLIGA – FAJNAL EJT:

Sreda:

Anadolu Efes – Olimpijakos 83:72 (19:17, 18:12, 28:21, 18:22) (1:2)

20.45 Kaha Laboral – CSKA Moskva (0:2)

Utorak:

Makabi Tel Aviv Elektra – Real Madrid 57:69 (0:3)

Panatinaikos – Barselona Regal 65:63 (2:1)


tagovi

Anadolu EfesDuško Savanovićdžamon lukasDžordan FarmarEvroligaEvropaKK OlimpijakosTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara