"Duško Savanović"
"Duško Savanović"

EL: Savanović i Farmar uspeli da umire uporni Bamberg

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.03.13. | 21:05

Košarkaši Anadolu Efesa tek posle produžetka stigli do trijumfa protiv neverovatnih gostiju, koji se do poslednjeg zvuka sirene nisu predavali - 89:86

 

Duško SavanovićKo bi rekao da će Brose Baskets (čitaj: Bamberg) na tolike muke staviti košarkaše Anadolu Efesa u prvom meču 11. kola E grupe TOP 16 faze Evrolige. Domaćin je u svojoj Abdi Ipekči areni morao da igra produžetak sa najgorim timom druge faze. Utisak je da je Efes imao znatno više sreće, jer su gosti imali nekoliko prilika da se rezultatski odlepe, promašili su i nekoliko ključnih šuteva, uključujući i poslednji pokušaj u regularnom toku utakmice – 89:83.

Izabrane vesti

Efes je već posle prvih deset minuta stekao devet poena prednosti, i, čini se, prerano počeo da slavi. To su iskoristili tvrdoglavi gosti, koji su u naredne tri četvrtine zaigrali mnogo bolje i ozbiljno pripretili uspavanom domaćinu, i umalo slavio, i to u sred Istanbula!

Ipak, da većeg iznenađenja ne bude pobrinuli su se reprezentativac Srbije Duško Savanović i sjajni Džordan Farmar, koji su nekako uspevali da umire veoma borbeni duh Nemaca, koji se nisu predavali bukvalno do poslednjeg zvuka sirene!

Najefikasniji u redovima Efesa bio je standardno odličan Farmar, koji je ubacio velikih 29 poena, u 7 skokova i 3 asistencije, dok je Savanović dodao 12 poena i 5 skokova. Zanimljivo je da su pomenuta dvojica bili jedini igrači sa dvocifrenim učinkom, dok je kod gostiju čak petorica postiglo po deset i više poena. Najefikasniji među njima bio je Bostjan Nahbar sa 24 poena, Maik Zirbes je ubacio 14, a Mejsi, Tada i Jakobsen su dodali po 12.

Efes stiže do devetog trijumfa i ostaje na drugoj poziciji, iza Real Madrida, dok Bamgerg upisuje i 11 poraz.

 

EVROLIGA – 11. kolo:

Četvrtak:

Grupa E:

Anadolu Efes – Brose Baskets 89:86 (23:14, 21:23, 15:21, 17:18, 13:10)

Grupa F:

20.45 Kaha Laboral – Fenerbahče Ulker

20.45 Makabi Tel Aviv Elektra – Himki

20.45 Montepaski Sijena - Olimpijakos

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Anadolu EfesDuško SavanovićDžordan FarmarEvroligaEvropaKK BambergNemackaTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara